Lech Walesa film får premiere i Danmark i april

  Grand_Lech_Walesa_polen_gdansk_Kim_Foss_Oscar_Michael_polennu

  Vi har premiere på filmen Walesa – Håbets mand i april, siger direktøren for Grand, Kim Foss, her i selskab med Oscar-vinderen Michael Haneke (tv.)


  KØBENHAVN: Fredag havde Andrzej Wajdas film om Lech Walesa premiere i Polen – i april kommer filmen til Danmark.


  Andrzej Wajdas nye film: Walesa – håbets mand havde premiere i Polen fredag. Filmen kommer også til Danmark, og får premiere i begyndelsen af april.

  Grand i København

  Grand Teatret i København har købt rettighederne til den nye film, og direktør Kim Foss siger til polennu.dk:

  – Vi er glade for at kunne præsentere filmen for det danske publikum, og det er en god og spændende film, siger Kim Foss.

  Ukendte Walesa

  – Lech Walesas kamp for demokrati må ikke glemmes.

  – Da jeg spurgte mine kolleger om de kendte til Lech Walesa blev jeg noget overrasket. Kun en af mine seks kolleger vidste hvem han er.

  – Lech Walesas indsats må ikke gå i glemmebogen, og jeg tror mange unge mennesker vil kunne lide filmen, siger Kim Foss. Filmens instruktør, Wajda, har netop satset på de unge som målgruppe for filmen.

  – Det er nogle fantastiske skuespillere, helt ukendte i Danmark, men meget berømte i Polen der spiller hovedrollerne i filmen, siger Kim Foss til polennu.dk.

  Oscar kandidat

  Filmen er allerede indstillet som Polens bidrag til Oscar uddelingen, og nævnes blandt danske filmanmeldere som en af favoritterne ved prisuddelingen.

  polennu.dk vil i samarbejde med andre dansk-polske organisationer arrangere en særforestiling med filmen om Lech Walesa og Solidarnosc, ligesom vi i løbet af nogle uger bringe en anmeldelse af filmen.