Grand_Lech_Walesa_polen_gdansk_Kim_Foss_Oscar_Michael_polennu

Vi har premiere på filmen Walesa – Håbets mand i april, siger direktøren for Grand, Kim Foss, her i selskab med Oscar-vinderen Michael Haneke (tv.)


KØBENHAVN: Fredag havde Andrzej Wajdas film om Lech Walesa premiere i Polen – i april kommer filmen til Danmark.


Andrzej Wajdas nye film: Walesa – håbets mand havde premiere i Polen fredag. Filmen kommer også til Danmark, og får premiere i begyndelsen af april.

Grand i København

Grand Teatret i København har købt rettighederne til den nye film, og direktør Kim Foss siger til polennu.dk:

– Vi er glade for at kunne præsentere filmen for det danske publikum, og det er en god og spændende film, siger Kim Foss.

Ukendte Walesa

– Lech Walesas kamp for demokrati må ikke glemmes.

– Da jeg spurgte mine kolleger om de kendte til Lech Walesa blev jeg noget overrasket. Kun en af mine seks kolleger vidste hvem han er.

– Lech Walesas indsats må ikke gå i glemmebogen, og jeg tror mange unge mennesker vil kunne lide filmen, siger Kim Foss. Filmens instruktør, Wajda, har netop satset på de unge som målgruppe for filmen.

– Det er nogle fantastiske skuespillere, helt ukendte i Danmark, men meget berømte i Polen der spiller hovedrollerne i filmen, siger Kim Foss til polennu.dk.

Oscar kandidat

Filmen er allerede indstillet som Polens bidrag til Oscar uddelingen, og nævnes blandt danske filmanmeldere som en af favoritterne ved prisuddelingen.

polennu.dk vil i samarbejde med andre dansk-polske organisationer arrangere en særforestiling med filmen om Lech Walesa og Solidarnosc, ligesom vi i løbet af nogle uger bringe en anmeldelse af filmen.