Lech Walesa har indledt demokrati turne i Polen

  lech_walesa_pigerne_wroclaw_2016

  Polens tidligere præsident og vinder af Nobel Fredspris, Lech Walesa, der bliver 73 år senere på måneden er i weekenden i Wroclaw som led i hans Polens turne med titlen: Lad os tale om Polen. Den tidligere præsident er rask og ved godt mod, og han nyder åbenlyst opmærksomheden fra nogle af sine tilhængere i Wroclaw. Privatfoto.


  WROCLAW: Polens tidligere præsident er på turne landet rundt. Ikke fordi han vil stille op til noget, men for at tale om demokratiet i Polen.


  Polens tidligere præsident, første formand for Solidarnosc og modtager af Nobels Fredspris, Lech Walesa, troede han skulle nyde sit otium, men de demokratiske tilstande i Polen har fået ham til at skifte mening, siger han til polennu.dk.

  Lad os tale om Polen

  Under overskriften: Lad os tale om Polen (Porozmawiajmy o Polsce!) har Lech Walesa nemlig indledt en landsdækkende turne i Polen, hvor han nu er nået til tredje stop; Wroclaw. Tidligere har Lech Walesa haft arrangementer i Slupsk og Gostynin.

  Ikke på valg

  – Jeg er for gammel til at stille op til noget, det må andre gøre. Jeg har taget min tørn. Men som polak har jeg pligt til at gøre noget ved demokratiet, vi skal ikke sætte alt det over styr som vi vandt i 1980’erne, siger den tidligere præsident.

  Advarer mod diktatur

  Lech Walesa taler på sin turne om hvorfor demokrati er vigtigt, og advarer om at den nuværende regering er ved at føre Polen hen i mod diktatur som i f.eks. Hviderusland.

  Spion anklager

  Polens stærke mand, partileder for Lov og Retfærdighedspartiet Jaroslaw Kaczynski, er ikke populær hos Lech Walesa, som han har beskyldt for at være spion – anklager som Walesa for længst er blevet frifundet for.

  LÆS OGSÅ
  Uffe Ellemann-Jensen: Lech Walesa er udsat for et beskidt politisk spil

  Smolensk

  Lech Walesa har heller ikke meget til overs for Kaczynskis krav om ”sandheden” om Smolensk tragedien.
  -Hvis man skal høre sandheden om Smolensk, skal man høre den sidste telefonsamtale mellem Lech og Jaroslaw Kaczynski, den samtale vil fortælle hele sandheden om hvad der skete, siger Lech Walesa.

  Tourplanen

  Lech Walesa har holdt sine første tre møder, og turneplanen frem til 24. november ser således ud:

  14/9 Poznan
  17/9 Bialystok
  23/9 Aleksandrow Lodzki
  24/9 Warszawa
  5/10 Szczecin
  10/10 Elblag
  19/10 Zielona Gora
  20/10 Gorzow Wielkopolski
  26/10 Katowice
  27/10 Czestochowa
  16/11 Rzeszow
  23/11 Kedzierzyn Kozle
  24/11 Opole