Lech_Walesa_kniber_en_tåre_ved_hans_25_års_Nobels_jubilæumsfest
Polens tidligere præsident Lech Walesa var tydeligvis rørt, da han i går blev udnævnt til æresborger i Szczecin af en tidligere politisk modstander.
LÆS  Frygt for snyd ved præsident-valg på søndag


Den første Solidarnosc formand og tidligere præsident, Lech Walesa, var tydeligvis rørt, da han i går blev hyldet som æresborger i Szczecin.

Polens varemærke

– Navnet Walesa er et polsk varemærke over hele verden, sagde Andrzej Milczanowski ved en ceremoni på Slottet i Szczecin, mandag.

Han sagde også, at baggrunden for udnævnelsen af Lech Walesa som æresborger i Szczecin, er et udtryk for den store taknemlighed som byen gerne vil vise Walesa for hans store og utrættelige arbejde for Polen.

Tidligere modstander

Det var i forbindelse med disse udtalelser, at Lech Walesa havde svært ved at holde tårerne tilbage.

Solidarnosc baggrund

Andrzej Milczanowski og Lech Walesa har begge arbejdet for demokrati og Solidarnosc i Polen, men Lech Walesa ville gennemføre rundbords-samtalerne – Andrzej Milczanowski ville ikke. Han mente, at resultatet var for dårligt. En holdning han siden har fortrudt.

Stridigheder mellem de to polske personligheder siden 1989, synes nu definitivt at være et afsluttet kapitel. Lech Walesa fik samtidig overrakt en nøgle til byen, som symbol for hans nyvundne status.

Fornemt selskab

Titlen som æresborger i Szczecin er kun uddelt fem gange tidligere.

Modtagerne før Lech Walesa var pave John Paul II, professor Aleksander Wolszczan, Wladyslaw Bartoszewski, ærkebiskop Kazimierz Majdanski og Jesuit Czuma Hubert.

LÆS  Polens ombudsmand giver pris til filminstruktør
LÆS  Polen markerede årsdag for første frie valg