Lech Walesa i USA: Vi har en historisk chance

Lech Walesa er på rundtur i USA og har blandt andet været på besøg hos Ronald Reagan Foundation. Han opfordrer kraftigt USA til at støtte Ukraine, og iværksætte en informationskampagne, der kan afsløre Putin løgne, siger han blandt andet til CNN og Fox News. Privatfoto.

WASHINGTON: Lech Walesa er i USA: Ukraine skal naturligvis have støtte til deres forsvar, men vi har også en ny historisk chance.


Polens tidligere præsident og landet eneste Nobel Fredspris modtager, Lech Walesa er på rundrejse i USA. Lech Walesa mener, at vesten har en historisk chance lige nu i forhold til Rusland.

– Verden har lige nu meget fokus på at mobilisere sig mod Rusland, så det er nødvendigt at udnytte det momentum til få sat Rusland på plads, har Lech Walesa tidligere sagt til polennu.dk. Under hans rundrejse i USA, har han forklaret, hvordan han mener det skal gøre.

– Vi har en historisk chance, som vi ikke får igen lige med det samme, siger Lech Walesa til CNN.

Lech Walesa mener, at konflikten kan bruges af USA til at ændre det politiske system i Rusland. Han mener der skal ryddes op.

Våben og oplysning

– Rusland angriber Ukraine, så landet skal forsvares, siger Walesa. Men han har også en anden appel til USA. Walesa mener, at amerikanerne skal være mere opmærksomme på deres propaganda- og informationspolitik over for russerne.

Vi er nødt til også at kæmpe med politiske argumenter, siger Walesa til CNN.

Lech Walesa i USA: Krigen skal vindes med ord

Han mener at krigen i Ukraine skal udnyttes klogt til at overbevise russerne om at ændre deres politiske system. Lech Walesa minder om, at det er ”græsrødder”, der informerer borgerne om deres familier og naboers dødsfald på krigsfronten. Ikke myndighederne og Putin. Vi skal siger til det russiske folk:

– I morgen vil de komme efter dig, i morgen vil Putin tage dig ind i hæren, og så vil du også dø. Vil du dø, eller vil du leve? Walesa siger desuden:

– Putin har ingen modargumenter, han lyver og han vinder – er amerikanerne ikke i stand til at vinde propagandakrigen med sandheden, spørger Lech Walesa på CNN til det amerikanske folk.

Besøg hos CNN og Fox News

Lech Walesa er på en længere rundrejse i USA, hvor han blandt andet har holdt taler for politikere og embedsmænd. Lech Walesa er symbolet på Europas frihedskamp mod kommunismen og Moskva, da hans kamp blev startskuddet for et genforening Europa.

Lech Walesa har blandt andet holdt tale i Ronald Reagan Foundation.

Besøget kommer på et tidspunkt, hvor der udspiller sig et politisk drama i Washington, da der tøves med bevillinger til flere våben til Ukraine.

Polens statsminister Donald Tusk har direkte sagt til USA, at det er uforskammet og handler mod den tidligere præsident Ronald Reagans løfter, ved at republikanerne blokerer for øget hjælp til Ukraine.

LINK: Lech Walesa på CNN

Lech Walesa er på rundtur i USA og har blandt andet været på besøg hos Ronald Reagan Foundation. Han opfordrer kraftigt USA til at støtte Ukraine, og iværksætte en informationskampagne, der kan afsløre Putin løgne, siger han blandt andet til CNN og Fox News. Privatfoto.

Lech Walesa i USA og verdens førende

Uanset om Lech Walesa er i USA, så er polennu.dk verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

Last Night I had the Strangest Dream (Lech Walesa 2018)