Lech Walesa indlagt

  Lech_Walesa_var_ikke_agent_for_kommunisterne_0

  Lech Walesa er i bedring, men lægerne i Gdansk har valgt at beholde ham ugen ud, indtil der er stillet en diagnose for hans maveproblemer, og den pludselige høje temperatur. Arkivfoto.


  OPDATERET: Den tidligere polske præsident, Lech Walesa, blev mandag indlagt med maveproblemer og høj feber på et hospital i Gdansk. Det er nu lykkedes lægerne at slå feberen ned.


  Solidarnosc helten, og modtageren af Nobels Fredspris i 1983, Lech Walesa, er blevet indlagt med høj feber og maveproblemer på et hospital i Gdansk. Det er ny lykkedes lægerne at slå feberen ned, men da der endnu ikke er stillet diagnose, beholder de Walesa på hospitalet ugen ud.

  Tunesien og Estland

  Lech Walesa var netop kommet til Polen efter rejser til Tunesien og Estland, for at tale om demokrati og menneskerettigheder.

  Den 67-årige tidligere præsidents helbredstilstand har siden 2007 været anledning til bekymring i hans familie.
  Dengang blev det meddelte at Lech Walesa var skrevet op til en hjertetransplantation.

  Året efter fik han indopereret en pacemarker på et hospital i Houston, USA, som en alternativ løsning.

  Potentiel trussel

  På grund af Walesas ustabile hjerte er høj temperatur og infektion problematisk, og udgør en potentiel trussel, skriver flere polske medier.

  Hjerte ok

  – Alt er i orden med hans hjerte, sagde Sejmen medlem Jerzy Borowczak, der er en nær ven af Lech Walesa i et interview med den polske tv-station TVN.