Lech Walesa redder billede af Jomfru Maria ud af toilet

  Tidligere_præsident_i_Polen_Lech_Walesa_redder_billede_af_Jomfru_Maria_fra_Toilet_2

  Lech Walesa med billedet af Jomfru Maria efter ankomsten til Polen. Foto: Lech Walesa blog (wykop.pl).


  PALERMO: Polens tidligere præsident blev chokeret over, at Jomfru Maria hang over toilettet på hans hotel i Palermo og tog billedet med hjem til Polen.


  Polens tidligere præsident og modtager af Nobels fredspris Lech Walesa er kendt for sin katolske tro og for sin evne til at skabe historier i medierne. Begge dele beviste han igen i denne uge, da han var på ferie i Palermo på Sicilien.

  Jomfru Maria på toilettet

  Kort efter sin ankomst til Palermo postede Lech Walesa et foto på sin officielle blog på wykop.pl, der viste et billede af Jomfru Maria hængende lige over toilettet på hans hotelværelse.

  – Jeg vil bede dem om at forære mig det, så jeg kan bringe det til Polen, skrev Walesa på sin blog.

  Hjem til Polen

  Ingen ved hvordan, men det lykkedes Walesa at få hotellets direktion til at forære sig billedet, men senere kunne han poste et foto af sig selv sammen med billedet i sikkerhed på polsk jord.

  Opmærksomhed i medier

  Historien har fået opmærksomhed i mange polske medier, og Walesa blev blandt andet interviewet i Radio Zet.

  – Vi forstår trods alt den tidligere præsidents handlinger. Et billede af Jomfru Maria vågede over Lech Walesa i mange år, hvor han bar det under kraven på sin jakke. Nu er det blevet hans tur til at gøre gengæld. Lech Walesa – Jomfru Maria 1 – 1 , skrev dagbladet Gazeta Wyborcza i sin kommentar til historien.