Legia Warszawa afviser beskyldninger om angreb

  legia_warszawa_polsk_mester_i_fodbold

  Den polske storklub Legia Warszawa er igen kommet i dårligt lys, efter at klubbens fans er blevet beskyldt for at have angrebet israelske fodboldspillere i Polen efter en venskabskamp. På billed er der intet dårlig lys, men romerlys, i forbindelse med fejringen af klubbens seneste mesterskab. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Hovedstadsfodbold klubben Legia Warszawa, afviser at deres fans har angrebet spillere fra en klub i Israel der spillede venskabskamp i Polen.


  Fans fra den polske hovedstadsklub Legia Warszawa er i flere medier blevet beskyldt for at have angrebet et israelsk fodboldhold på et stadion 70 kilometer udenfor Warszawa. Men det afviser klubben.

  Ingen tegn eller beviser

  Klubben oplyste torsdag, at efter at de har studeret fakta og talt med repræsentanter for den lokale fodboldklub, så er der intet der tyder på at det var Legia fans der stod bag angrebet, ligesom der heller ingen beviser er.

  Havde travlt med fodbold

  I en erklæring skriver klubben, at Legia Warszawas fans på gerningstidspunktet onsdag aften havde travlt med at følge den internationale topkamp mellem Legia Warszawa mod FC Astana, og at det også af grund er usandsynligt at Legia fans skulle stå bag angrebet på israelerne.

  Utilfredshed med medier

  Klubben er utilfreds med, at medierne skriver historien og dermed skader klubbens i forvejen ramponerede omdømme, med ubegrundet beskyldninger. Hovedstads klubbens fans er tidligere blevet udelukket til hjemmekampe efter ballade.

  Legia Warszawa vil nu tage kontakt til den israelske klub Hapoel Petah Tikva og høre deres udlægning af forløbet. Det var en række spillere fra klubben, der efter træning og under politibeskyttelse, blev angrebet af ukendte gerningsmænd. To blev lettere såret, men de øvrige stærkt trænede israelere kom deres landsmænd til undsætning, hvorefter de ukendte bøller tog flugten.

  Vil finde gerningsmænd

  Ifølge polens PAP-nyhedsbureau undersøges hændelsen nu af den lokale anklagemyndighed. En talsmand for den polske regering har lovet Israel, at politiet vil undersøge sagen og finde de skyldige. Når politiet er færdig med deres undersøgelser, kom vi sikkert et skridt nærmere om hvem der stod bag det formentlige racistiske angreb på de polske gæster.