Legia Warszawa vinder det polske mesterskab i fodbold

ern501526859987

Spillere fra Legia Warszawa jubler over klubbens tredje polske mesterskab i træk. Fotot: Legia Warszawa

LÆS  Historien om Rakow Czestochowa er et sandt eventyr

POZNAN: Kampen om det polske mesterskab i fodbold sluttede med en skandale. Opgøret mellem Lech Poznan og Legia Warszawa blev afbrudt før tid på grund af tilskueruro

LÆS  Nederlag til afbudsramt polsk fodboldlandshold

Legia Warszawa er polske mestre i fodbold 2018. I den sidste kamp i den bedste række – Ekstraklasa – besøgte hovedstadsklubben Lech Poznan.

Legia Warszawa kom foran 2-0, og det var åbenbart mere end hjemmeholdets fans kunne klare. Nogle af dem kastede fyrværkeri og røgbomber og løb ind på banen. Dommeren valgte at afbryde kampen, og Legia blev senere tildelt en sejr på 3-0.

Nedtur i slutspil

Poznan-tilhængernes frustration kan skyldes, at Lech i løbet af slutspillet satte titlen over styr. Ved afslutningen af grundspillet lå Poznan nummer 1, blandt andet takket være 17 mål fra holdets danske angriber, Christian Gytkjær.

I slutspillet scorede danskeren kun to mål, og Lech Poznan indkasserede flere nederlag. Holdets pointhøst rakte til en tredjeplads, mens Jagiellonia Bailystok blev nummer to og vandt sølv.

Legia Warszawa har med førstepladsen vundet retten til at spille kvalifikationskampe til næste sæsons Champion League. Jagiellonia Bailystok og Lech Poznan kommer med i kvalifikationen til Europa League.

Danskere undgik nedrykning

De øvrige polske klubber med danske spillere på holdet endte i nedrykningsspillet. De bevarede alle deres plads i Ekstraklasa.
Cracovia Krakow med Nicolai Broch-Madsen vandt nedrykningsslutspillet. Pogon Szczecin, der har Morten Duncan Rasmussen i staben, endte som nummer tre. Frederik Helstrup og hans hold Arka Gdynia blev nummer fire, mens Piast Gliwice og Mikkel Kirkeskov sikrede sig den sidste plads, der gav adgang til at blive i Ekstraklasa.

LÆS  Lewandowski kan få årsløn på 35 millioner euro

Flere af danskerne er på lejekontrakter i deres klubber og det er endnu uvist, hvor mange af dem der fortsætter i polsk fodbold.

LÆS  Rakow Czestochowa spillede uafgjort i København