Legoland kan få polakker til at besøge Danmark

  Michel_Tusk_Lech_Walesa_Airport_Gdansk_polen_poland_polennu

  Marketingchefen for Lech Walesa Airport i Gdansk, Michel Tusk, spår den nye Wizz Air flyforbindelse mellem Billund og Gdansk store chancer, ikke mindst på grund af Lego og Legoland. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  GDANSK: Legoland kan få polakker til at rejse med ny flyrute til Billund i Danmark, når den starter i juni, siger marketingchefen i Lech Walesa Gdansk Airport.


  – Legoland kan trække mange polakker til Danmark, siger marketingchefen i Lech Walesa Airport i Gdansk, Michel Tusk til polennu.dk.

  Ny forbindelse til Gdansk

  Den 19. juni åbner lavprisselskabet Wizz Air en ny rute mellem Billund og Gdansk, og selv om der før i perioder har været flyforbindelser til Jylland fra Gdansk, så er man i Gdansk overbevist om, at den nye flyrute til Billund kan blive en succes – ikke mindst på grund af Legoland.

  Alle kender Lego

  – Alle polakker kender Lego, og har kendt til det populære legetøj i mange år. Husk også på, at en af Legos største konkurrenter i f.eks. Tyskland, Playmobil, slet ikke var i Polen under kommunismen, kun Lego – og det er kendt blandt alle polakker – store som små – som et stærkt dansk succes brand for kvalitets legetøj.

  – De fleste polske børn har en tur til Legoland højt på ønskelisten, siger Michel Tusk til polennu.dk.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Legoland

  Tidligere forsøg

  – Der har jo tidligere været forbindelser mellem Jylland – til Aarhus – men vi tror på, at Billund som Danmarks anden største lufthavn – med sin geografiske placering i Vestdanmark og med Legoland, har bedre chancer for at bide sig fast, siger marketingchefen fra Lech Walesa Airport i Gdansk.

  Satser på samarbejde

  – Vi håber, at man i Billund og i Danmark vil arbejde for at få flere danskere til at tage turen til Gdansk, så ruten kan blive en succes. Vi ved af erfaring fra de mange norske og svenske turister, at når de først har været her, så kommer de igen og igen – enten på weekend ophold – eller i længere perioder, siger Michel Tusk, der glæder sig til at samarbejde med Billund Lufthavn.

  Ny terminal

  Lech Walesa Airport fik ny moderne afgangshal i 2012 forud for EM i fodbold, og lufthavnen ligger kun 10 km fra Gdansk centrum. Selv om der er 8-sporede nye motorvejsforbindelser og gode tilslutningsveje, så bliver det nu også snart muligt at køre med tog fra lufthavnen og direkte ind til byens centrum eller til det nye fodboldstadion. Jernbaneforbindelsen skal efter planen indvies 1. september i år, sammen med en ny ankomstterminal.

  Ingen forbindelse siden krigen

  – Der har været en jernbaneforbindelse her før, men den blev ødelagt under Anden Verdenskrig, og ikke genopbygget igen før nu. Så derfor håber vi på at kunne tage forbindelsen i brug den 1. september, på årsdagen for krigens start i Gdansk, siger Tusk til polennu.dk.

  – Men det er ikke vores investering og ikke vores projekt, men efter planen skal begge dele åbnes på årsdagen for udbruddet af Anden Verdenskrig.

  Største for skandinaver

  Mens ruten fra Billund bliver den første lavprisrute fra Danmark, så er der idag flere forbindelser til Norge og Sverige. Wizz Air har seks ruter til Norge, og tre til Sverige. Det gør Gdansk Lufthavn til Polen største for skandinaver. SAS har daglige flyvninger mellem København og Gdansk, men en tur med LOT fra København går via Warszawa.

  – Vi har traditionelt altid haft meget med de skandinaviske lande at gøre – under kommunismen var det nemmere at komme til Norge, Sverige og Danmark, end det var at komme til f.eks. Tyskland, siger Michel Tusk.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Lech Walesa Airport Gdansk (engelsk)

  Polens tredje største

  Lech Walesa Airport er Polen tredje største, kun overgået af Chopin Lufthavnen i Warszawa og John Paul II Lufthavnen i Krakow.

  – Vores største destination er London, mens Oslo er nummer to – og Warszawa nummer tre, siger Michel Tusk.

  Wizz Air største i Polen

  Det ungarsk ejede flyselskab Wizz Air, der skal flyve mellem Billund og Gdansk, er det største lavprisselskab i Polen. Selskabet flyver til 37 lande fordelt på 106 destinationer og råder over 54 Airbus A320 fly.

  19. juni fra Billund

  I Skandinavien har Wizz Air forbindelser til Trondheim, Molde, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Oslo, Gøteborg, Malmø og Stockholm – og hver mandag og fredag fra 19. juni – også fra Billund/Legoland.

  SE TIDER
  Eksternt link: Wizz Air (engelsk)