LGBT-sammenstød med politiet: 48 personer anholdt

Politiet var særdeles aggressive i anholdelserne af 48 aktivister, der protesterede mod en fængselsdom for hærværk til en LGBT-aktivist fredag aften og eftermiddag. Foto: Joanna-Scheuring Wielgus.

WARSZAWA: Politiet tog voldsomme metoder i brug, da polakker protesterede mod fængslingen af en LGBT-aktivist. 48 blev anholdt.


En protestaktion over en fængselsdom på to måneder til en LGBT-aktivist, der havde begået hærværk, udløste fredag massive protester i Warszawa. Protesterne udløste også fysiske sammenstød mellem demonstranter, politikere og journalister på den ene side, og en massiv og aggressiv politistyrke på den anden side, skriver flere medier samstemmende.

Hård linje overfor LGBT

Polens justitsminister, der har kontrollen over politiet og domstolene, har sagt at der skal slås hårdt ned overfor hærværk fra LGBT-aktivister. Og det ser ud til at politiet har fulgt den magtfulde ministers ordre.

Flere journalister fra frie polske medier hævder at være blevet skubbet og slået af politiet, og et medlem af det polske parlament – Magdalena Filiks der også legitimerede sig – forsøgte at dæmpe løjerne. Hun blev skubbet væk af politiet med magt. I alt kom cirka 20 parlamentsmedlemmer til aktionen, da rygterne om politiets voldsomme reaktion nåede parlamentet.

48 personer blev anholdt ved fredagens protest. Aktivister og demonstranter forsøgte uden held at blokere vejen for politibilerne der førte de anholdte til politistationer og arresthuse.

polennu.dk følger udviklingen.