LOT aflyser flyafgange til Israel og Libanon

foerste_lot_boeing_787_dreamliner_polen_polennu
Det polske flyselskab LOT (Polish Airlines) aflyser nu flyafgange til Israel og Libanon. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det nationale polske flyselskab LOT aflyser flyafgange til Israel og Libanon, efter iransk gengældelsesangreb mod Israel.


Det polske flyselskab LOT (Polish Airlines) aflyser nu flyafgange til Israel og Libanon. Det oplyser selskabets talsmand Krzysztof Moczulski. Det er afgangene fra Warszawa til Beirut og Tel Aviv.

Det er den politiske situation, der er baggrunden, skriver talsmanden på X-twitter.

Gengældelses angreb

Iran har indledt et droneangreb på Israel, som gengældelse for drab på iranske militære topfolk. Det skete forleden, da israelerne bombede iranerne, mens de var på besøg i Syrien. Den israelske regeringsleder gennem årtier, Benjamin Netanyahu er truet ude og indefra, og han står til en fængselsstraf for korruption. Det menes at være baggrunden for, at han trods amerikanske advarsler, optrapper konflikterne i Gaza og mod Iran.

Foreløbig er det kun fly til Israel og Libanon der er aflyst, men det ventes at situationen i Mellemøsten hurtigt kan betyde, at der kommer flere aflysninger.

Følg udviklingen i LOT aflysninger her

Hollandske KLM har aflyst alle sine flyvninger over iransk og israelsk territorium, og Holland lukker sin ambassade i Teheran søndag.

OPDATERING

00:52 – Irak og Libanon lukker luftrummet for al flytrafik.

Aflysninger ti Israel eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.