LOT-fly nødlander i Warszawa Okecie lufthavn

  LOT_fly_nødlander_i_Polen
  Det var et fly fra det nationale polske flyselskab LOT, der torsdag måtte nødlande i Warszawa med et defekt landingshjul. Arkivfoto.

  LOT-flyet, en Boeing 767, nødlandede tirsdag eftermiddag i Warszawa Okecie Lufthavn. Foto: TVP.


  WARSZAWA: Det lykkedes en polsk pilot at nødlande en Boeing 767 i Warszawa Okecie lufthavn med 231 passagerer og besætningsmedlemmer om bord.


  Fejl på landsstellet på en Boeing 767 fra det polske luftfartsselskab LOT, betød i går eftermiddags, at flyet måtte nødlande ’på maven’ i Warszawa Okecie lufthavn.

  En times tilløb

  Klokken 13:40 slog kaptajnen alarm, da han ikke kunne slå landingshjulene ud. LOT-maskinen kom fra New York, og det var ved indflyvningen til Warszawa, at fejlen blev opdaget.

  231 ombord

  I en time cirkulerede Boeing-maskinen rundt over Warszawa med 231 passagerer og besætningsmedlemmer om bord. Formålet var at have så lidt brændstof som muligt, hvis flyet skulle bryde i brand i forbindelse med nødlandingen. To F-16 fly fulgte uheldsflyet over Warszawa, mens lufthavnen blev lukket og ryddet for al anden trafik.

  Ringede afsked

  Flere af passagererne om bord ringede rundt for at tage afsked med familier og pårørende, skriver AP. Redningsfolk og brandfolk bliver sat i alarmberedskab, og der blev opbygget en skadestue i lufthavnen.

  Mavelanding

  Klokken 14:40 landede flyet på maven, og bragt til standsning uden at være beskadiget andre steder, end under flyet. Ingen af de 231 passagerer og besætningsmedlemmer kom noget til ved nødlandingen.

  Tak til kaptajnen

  Polens præsident Bronislaw Komorowski sagde på en hasteindkaldt pressekonference, at han havde takket kaptajnen og besætningen for deres mod. Præsidenten oplyste, at kaptajnen havde erkendt at landingen var ’vanskelig’.

  Lukket resten af dagen

  Warszawa Okecie lufthavnen forblev lukket hele tirsdagen, og ventes tidligst at åbne onsdag morgen. Planlagte start og landinger omdirigeres til andre lufthavne.

  Teknikere skal først tjekke lufthavnen for skader, og rydde op efter de præventive foranstaltninger der blev etableret i forbindelse med nødlandingen.