Første_LOT_Boeing_787_Dreamliner_polen_polennu

Det første Boeing 787 Dreamliner fly i Europa, kom til det polske nationale flyselskab LOT i november sidste år. Arkivfoto.


WARSZAWA: Europas første Boeing 787 Dreamliner fly som er kommet til Polen, har ingen fejl, oplyser det nationale flyselskab LOT.


LOT kommer med udmeldingen efter, at de amerikanske luftfartsmyndigheder har sagt, at de vil foretage en ”omfattende gennemgang” af flyets konstruktion, produktion og montage. Det sker efter en række uheld med den nye flytype.

Japanske fejl i Boston

Et japansk flyselskab har for tredje gang oplevet problemer med den nye flytype, og i samme Boston måtte et andet japansk 787-fly aflyse flyvningen efter en brændstoflækage.

Mandag udbrød der brand, ligeledes i Boston, i et andet japansk fly af typen Boeing Dreamliner 787.

Første polske flyvning i december

LOT fik leveret Europas første Dreamliner i november, og den første flyvning fandt sted den 14. december til Prag og tirsdag letter den første polske Dreamliner med kurs mod Chicago.

Marek Kucinski, der er talsmand for Polens nationale luftfartsselskab LOT, siger, at trods rapporter om problemer, så er flyet sikkert.

46 flyvninger

– Den polske Dreamliner har fløjet 46 flyvninger alene i december. Vi har kun registreret mindre tekniske forstyrrelser fire gange, siger han.

Otte Dreamliner til Polen

Polen har bestilt i alt otte Dreamliner 787 hos Boeing fabrikkerne, og det er tanken at de skal indsættes på de længste strækninger i selskabets rutenet.