Lotteri skal lære polakker at bede om kvitteringer

  Shoppingcenter_i_Krakow

  Lotteri skal få polakker til at bede om kvitteringer, når de handler. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polakker kan vinde biler og computere i nyt lotteri, som finansministeriet i Polen står bag for at sætte fokus på kvitteringer


  Det Nationale Kvitterings-lotteri er navnet på et nyt lotteri, der starter 1. oktober, og som det polske finansministerium står bag.

  – Vi har valgt navnet for at understege, at lotteriet er vores fælles sag, og at det berører alle polakker, for vi nyder alle glæde af, at der bliver indbetalt moms til statsbudgettet, siger vicefinansminister Izabela Leszczyna.

  Alle kan være med

  Alle med en kvittering på 10 zloty eller derover kan være med i lotteriet, hvor man blandt andet kan vinde bærbare computere eller tablets. En gang om måneden trækkes der desuden en vinder af en Opel Astra og en gang i kvartalet trækkes der en vinder af en Opel Insignia.

  Fokus på kvitteringer

  Lotteriet skal gøre polakkerne bevidste om, at kvitteringer ikke bare er en sikkerhed for dem selv, men at de også er en sikkerhed for, at der bliver betalt moms af købet til glæde for skoler og hospitaler og en ærlig konkurrence i erhvervslivet ifølge ministeriet.

  – I dag er det kun 7 procent af os, der beder om en kvittering, hvis vi ikke har fået en, når vi køber varer, og kun 5 procent, når vi køber tjenesteydelser, siger minister Leszczyna.