Lviv laver lejr til danske fans under EM 2012 i fodbold

Ukraine_EM_2012_fodbold_EURO_2012_Oleh_Zasadnyy_Lviv_polennu

Chefen for EM 2012 i fodbold i den ukrainske by Lviv, Oleh Zasadnyy, har været i Danmark for at invitere danske fodboldfans til Lviv, når det danske landshold skal møde Portugal og Tyskland i den indledende runde ved EM 2012 i fodbold. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


LVIV: Den ukrainske by Lviv forventer, at tusindvis af danske fans vil komme på besøg under EM 2012 i fodbold og følge det danske landshold.


Den ukrainske by Lviv forbereder sig på at få besøg af tusindvis danske fans under EM 2012 i fodbold.

Chefen for EURO 2012 (EM 2012 fodbold) i den ukrainske by Lviv, Oleh Zasadnyy, har netop besøgt Danmark, for at fortæller om byen i Ukraine, der er ukendt for de fleste danskere. polennu.dk talte med den ukrainske fodboldchef i København.

Samtaler i Danmark

Oleh Zasadnyy havde samtaler med medlemmer af Danske Sportsjournalister, DBU, flere danske medier, og den ukrainske ambassade i København.

Danmark skal spiller to af sine kampe i den indledende gruppe i Lviv. Danmark møder Portugal og Tyskland i byen, i den vestlige del af Ukraine. Lviv har tidligere været polsk, og har en stor polsk-talende befolkning.

Særlig fancamp

En stor del af de danske tilhængere vil få mulighed for at bo i en særlig lejr, som arrangørerne i samarbejde med DBU forbereder til dem.

– Vi samarbejder med de danske fans om at skabe en fan-camp med 10.000 pladser i udkanten af Lviv, siger Oleh Zasadnyy til polennu.dk.

LÆS MERE
Eksternt link: DBU’s camp i Lviv

Bliv lidt længere

Lviv by håber, at tage så godt i mod de danske fodboldfans, at de vælger at forlænge deres ophold eller komme tilbage.

– Vi vil gøre, hvad vi kan for, at turisterne bliver her lidt længere, siger Oleh Zasadnyy til polennu.dk

Danskerlejren ligger i et smukt område i udkanten af Lviv.

Lviv ligner Prag

Bystyret i Lviv citerer på sin hjemmeside danske fans, der allerede har besøgt byen.

En af dem sammenligner Lviv med Tjekkiets hovedstad Prag. Den ukrainske by er blot mindre og mindre turistet.

Landholds i Polen

Det danske landshold har valgt at bo i den polske by Kolobrzeg, der ligger ud til Østersøen, men vi være i Lviv op til de to kampe under EM slutrunden 2012 som spilles i både Polen og Ukraine. Danmark kommer kun til at spille i Polen, såfremt holdet går videre fra grundspillet til mellemrunden. I så fald skal Morten Olsen og hans tropper spille i enten Warszawa eller Gdansk.

LÆS OGSÅ
kolobrzegnu.dk: Informationer om Kolobrzeg på dansk

KØB BILLETTER HER
Travel Sense: Rejser til EM 2012 fodbold, herunder Lviv