Måling: Polens EP-valg 2019

  schetyna_fe_europa-listen_polennu

  Lederen af Europa-listen, formand for Borgernes Platform (PO) Grzegorz Schetyna (i midten) har ikke formået at bringe den nye koalition med fem partier i front forud for EP-valget. Regeringspartiet fører med mere end fem procent over Europa-listen. EU-valget kan blive afgørende for om han fortsætter som formand forud for det nationale parlamentsvalg senere på året. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Regeringspartiet PiS har øget sit forspring til Europalisten, og fører nu med over 5 procent. Det nye parti Forår og Kukiz er over spærre grænsen, viser seneste måling forud for valget til Europa-Parlamentet den 26. maj.


  Regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) har øget sit forspring til Europa-listen, og Robert Biedrons nye parti Forår og 15 Kukiz bliver også repræsenteret i Bruxelles, hvis målingen holder frem til valget.

  Seneste måling

  Lov og Retfærdighed (PiS): 41,6 procent
  Europa-listen (FE): 36,2 procent
  Forår (Wiosna): 8,8 procent
  ’15 Kukiz: 6,1 procent

  Under spærregrænsen

  Korwin med flere: 3,7 procent
  Razem, Unia med flere: 2,1 procent

  Gennemført: 17. – 18. april/Estymator
  Valgdeltagelse ikke opgjort ved denne måling.

  Afgørende spærregrænse

  Spærregrænsen i Polen er på 5 procent, og 8 procent for fælles lister. Europa-listen er en koalition med fem partier, der vil stå sammen mod regeringspartiets kontroversielle EU-politik og for et demokratisk Polen. De fem partier i Europa-listen er Borgernes Platform (PO), Det Polske Bondeparti (PSL), Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD), Moderne Polen og De Grønne.