Mad og drikke er dyrest i Danmark og billigst i Polen

  frugt_og_groent_i_gdansk_polen_iben_moelgaard_madsen_

  Priserne på fødevarer og drikkevarer uden alkohol er lavest i Polen, mens de i Danmark er de højeste blandt EU’s medlemslande. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  BRUXELLES: En ny rapport fra Eurostat viser, at Danmark er EU’s dyreste land at købe fødevarer i, mens Polen er det billigste.


  Priserne på nærings- og nydelsesmidler i Polen er de laveste i EU, mens de samme varer er dyrest i Danmark. Det viser en ny rapport fra EU’s statistik kontor Eurostat.

  Over og under gennemsnit

  Af rapporten fra Eurostat fremgår det nemlig, at priserne i 2015 for fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer i Danmark var 45 procent over EU-gennemsnittet, mens den for Polens vedkommende var 37 procent under EU-gennemsnittet. Danmark og Polen udgør dermed top og bund i undersøgelsen.

  Når det gælder priser alene på landbrugsprodukter som kød, mælk ost og æg var Polen også det billigste EU land i undersøgelsen.

  Alkohol dyrest i Irland

  Eurostat opgørelsen viser også, at der er stor spredning i priserne på alkohol i EU. Irland er det dyreste land at købe alkohol i med et prisniveau på 75 procent over EU gennemsnittet, mens priserne i Bulgarien var 36 procent under.

  Tobak er dyrest i Storbritannien, hvor priser er 119 procent over EU gennemsnittet, men de laveste priser er i Bulgarien, hvor tobakken koster det halve af det europæiske gennemsnit.

  LÆS MERE
  Externt link: Eurostat