Mad og drikke er dyrest i Danmark og billigst i Polen

  frugt_og_groent_i_gdansk_polen_iben_moelgaard_madsen_
  Importforbud på vej. Ukraine er træt af at Polen ikke åbner for transit af ukrainsk korn, så nu vil Ukraine lukke af for polsk frugt og grønt. Arkivfoto.

  Priserne på fødevarer og drikkevarer uden alkohol er lavest i Polen, mens de i Danmark er de højeste blandt EU’s medlemslande. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  BRUXELLES: En ny rapport fra Eurostat viser, at Danmark er EU’s dyreste land at købe fødevarer i, mens Polen er det billigste.


  Priserne på nærings- og nydelsesmidler i Polen er de laveste i EU, mens de samme varer er dyrest i Danmark. Det viser en ny rapport fra EU’s statistik kontor Eurostat.

  Over og under gennemsnit

  Af rapporten fra Eurostat fremgår det nemlig, at priserne i 2015 for fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer i Danmark var 45 procent over EU-gennemsnittet, mens den for Polens vedkommende var 37 procent under EU-gennemsnittet. Danmark og Polen udgør dermed top og bund i undersøgelsen.

  Når det gælder priser alene på landbrugsprodukter som kød, mælk ost og æg var Polen også det billigste EU land i undersøgelsen.

  Alkohol dyrest i Irland

  Eurostat opgørelsen viser også, at der er stor spredning i priserne på alkohol i EU. Irland er det dyreste land at købe alkohol i med et prisniveau på 75 procent over EU gennemsnittet, mens priserne i Bulgarien var 36 procent under.

  Tobak er dyrest i Storbritannien, hvor priser er 119 procent over EU gennemsnittet, men de laveste priser er i Bulgarien, hvor tobakken koster det halve af det europæiske gennemsnit.

  LÆS MERE
  Externt link: Eurostat