Medicinsk turisme trækker udlændinge til Polen

Nye tænder, kroner og større bryster, har fået antallet af turister til Polen til at stige. Nu skal indsatsen koordineres. Arkivfoto.


WARSZAWA: Over 300.000 mennesker kom sidste år til Polen for at få lavet f.eks. tænder og bryster. Nu skal et nyt nationalt initiativ gøre mere for den medicinske turisme.


Prisen lokker, når hovedsagligt englændere, tyskere, danskere , nordmænd og svenskere, vælger at få ordnet tænder, øjne, bryster eller andre medicinske indgreb.

Ifølge et skøn fra Brancheorganisationen for Medicinsk Turisme, besøgte mellem 300.000 og 330.000 udenlandske turister sidste år Polen med et medicinsk formål for øje.

4.500 zloty pr stk.

En ’medicinsk turist’ bruger i gennemsnit 4.500 zloty på operationer, samt alle de afledte indtægter det giver den øvrige turistindustri.

– Indtægterne ved medicinsk turisme er høje, og hvis vi kan opretholde det høje serviceniveau, så vil vores lave priser markedsføre sig selv, sagde Artur Gosk, der er leder af den polske medicinske turistorganisation.

Nyt samarbejde

I denne uge blev organisationen enige om at lave et nyt konsortium med den officielle polske turistorgansation (PTO), der skal repræsentere ladet sundhedsindustri. PTO kampagne

– Vi vil opfordre Sundhedsministeriet og regionerne til at samarbejde med os, for at lave fremstød for medicinsk turisme i Polen, siger Cezary Mand, der er vicedirektør i den nationale polske turistorganisation.

Kampagnen ventes at blive gennemført i 2011.