Medie: Ukrainsk mordforsøg på den russiske præsident

Ukrainske enheder har sendt en drone til Moskva, der skulle udføre et mordforsøg på den russiske præsident Vladimir Putin. Arkivfoto.

MOSKVA: En ukrainsk drone udførte søndag et mordforsøg på den russiske præsident Putin, skriver tyske Bild.


Ukrainske specialenheder sendte søndag en drone til Moskva, der skulle udføre et mordforsøg på den russiske præsident Vladimir Putin. Det skriver tyske Bild.

Dronen er fundet tæt på Moskva. Det er en ukrainsk UJ-22 drone, der er den mest moderne ukrainske mellemdistancedrone. Den kan tilbagelægge op til 800 kilometer. Den blev fundet ved en industripark i Moskva, tæt på et sted, som skulle besøges af den russiske præsident. Angrebet fandt sted 500 kilometer fra grænsen til Ukraine.

(Artiklen fortsættes under)

Ukraine: Mordforsøg på den russiske præsident

Den ukrainske aktivist – Yuri Romanenko – er ifølge Bild tilknyttet Kievs efterretningstjenester. Han har skrevet et brev, hvor han siger Ukraine stod bag mordforsøget på den russiske præsident.

– I sidste uge modtog vores efterretningsofficerer informationer om Putins tur til en industripark i Rudnevo. I den forbindelse lettede en af vores kamikaze-droner, der fløj gennem alle de russiske luftforsvarssystemer og styrtede ned i nærheden af ​​det nævnte sted, skrev Romanenko.

De russiske nyhedsbureauer TASS og RIA Novosti offentliggjorde oplysninger om, at en drone af udenlandsk oprindelse styrtede ned nær Moskva. Ifølge bureauerne var der 30 C4-eksplosive blokke med en samlet vægt på 17 kilo på dronen. Det er den mængde som USA og Canada typisk bruger på deres droner, skrev de Putin-kontrollerede medier.

Et slag i ansigtet på Putin

Ukraine-ekspert Sergei Sumlenny siger til tyske Bild”, at et præcist angreb i centrum af Rusland med en kamikaze-drone er næsten umuligt. Men det faktum, at en sådan drone kan nå et sted, hvor Putin planlægger at opholde sig, er en et slag i ansigtet på den russiske diktator.

Russerne lagde billeder op på sociale medier, der viser, at græsset omkring parken var malet grønt, hvilket tyder på, at Putin har besøgt – eller planlægger – at besøge området.