Medier: Præsident Putin er syg og træder tilbage

putin_truer_danmark_med_atommissiler_polennu
Den 68-årige russiske præsident har parkinson, og ventes at træde tilbage i januar. Arkivfoto.

WARSZAWA: Ruslands præsident Vladimir Putin er alvorligt syg, og planlægger at træde tilbage i januar siger flere kilder. Moskva afviser rygterne, og siger at Putin har det godt.


BEMÆRK: Artiklen er fra november 2020

Ruslands præsident Vladimir Putin er hårdt ramt af parkinson-syge, og ventes at træde tilbage i januar. Det skriver flere medier med henvisning til uofficielle kilder.

For kort tid siden fik Putin lavet en lov, der sikrer ham livslange privilegier og beskyttelse med en senator-titel. En kvinde der står Putin nær, Alina Kabaeva, og hans to døtre – Maria Vorontsova (35 år) og Katerina Tikhonova (34 år) skal ifølge kilder have insisteret på at Putin pensioneres på grund af den alvorlige sygdom.

– Familien har stor indflydelse på ham. Putin vil snart afslører planerne om at overdrage magten til en anden, siger Valery Sołowiej, der er russisk statsvidenskabsmand til britiske The Sun ifølge Fakt.pl.

Afvises i Kreml

– Der er ikke meget at kommentere, hans helbred fejler ikke noget, siger Dmitry Peskov der er talsmand for præsident Putin, til det russiske nyhedsbureau TASS.

– Det er det rene vrøvl. Præsidenten har det godt, siger Kreml-embedsmanden som ventet.

Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer. På forhånd, tak.