Medier: Skandale at Lewandowski ikke vandt

Lewandowski.
Robert Lewandowski blev kåret som verdens bedste angriber, mens Linol Messi fik titlen som verdens bedste fodboldspiller 2021. Det er der mange i Tyskland og Polen, der er utilfredse med. Foto: Lewandowski.

KØBENHAVN: Flere tyske medier kalder det en skandale og en farce, at Robert Lewandowski ikke vandt titlen som verdens bedste fodboldspiller.


Tyske medier og fodboldpersonligheder er i oprør over, at Lionel Messi vandt titlen som verdens bedste fodboldspiller (Ballon d’Or) og ikke Bayern München-stjernen Robert Lewandowski. Det skriver tv2.dk. Han er også anfører og topscorer på det polske landshold.

Messi blev valgt med 613 stemmer mod Lewandowskis 580. Det er syvende gang at Messi vinder titlen.

Messi blev i den forgangne sæson La Liga-topscorer og vandt pokaltitlen i Spanien, mens han med Argentina vandt det sydamerikanske mesterskab. Lewandowski var storfavorit i 2020, hvor kåringen blev aflyst på grund af corona pandemien. I år er han også blevet tysk mester, og han har slået Gerd Müllers utrolige scoringsrekord i Bundesligaen med 41 mål. At Lewandowski ikke fik titlen som verdens bedste spiller i 2021 er en gåde i Tyskland.

Han måtte dog nøjes med prisen som årets bedste angriber, men at Bayern München-angriberen ikke modtog Ballon d’Or er lidt af en gåde i Tyskland.

– Der er 12 måneder i 2021 og ikke blot den ene, hvor Messi havde stor succes. Jeg er fan af Messi, men han stråler ikke på fodboldbanen i øjeblikket, siger Bayern-legenden Lothar Matthäus, der er ekspert på tysk Sky Sports, til BILD.

LÆS MERE: Link til TV2

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.