Mette Frederiksen vil tale om støtten til Ukraine

mette frederiksen ukraine
Statsminister Mette Frederiksen er vært for en arbejdsfrokost med sin polske kollega Mateusz Morawiecki torsdag middag. På billedet er det formanden for Kvinderådet i Danmark, Yildiz Akdogan og statsminister Mette Frederiksen. Foto: Jens Mørch.

KØBENHAVN: Statsminister Mette Frederiksen vil tale om støtten til Ukraine med sin polske kollega, der kommer til Danmark torsdag.


Danmarks statsminister Mette Frederiksen får torsdag besøg af sin polske kollega Mateusz Morawiecki. Den polske regeringschef skal deltage i en arbejdsfrokost, oplyser Statsministeriet onsdag aften.

Besøget finder sted dagen før årsdagen for Rusland seneste invasion af Ukraine den 24. februar. Og det er netop anledningen til besøget, fastslår Mette Frederiksen:

Støtte til Ukraine

– Danmark og Polen har et tæt forhold, der kun er blevet bekræftet i lyset af den nye sikkerhedspolitiske virkelighed efter den 24. februar 2022. Polen er siden invasionen gået i front for den internationale støtte til Ukraine, ikke mindst militært. Og for et robust modsvar mod Putin med historisk omfattende sanktioner. Derfor ser jeg frem til at mødes med premierminister Morawiecki og drøfte den fortsatte støtte til Ukraine – både nu og her og på sigt, udtaler Mette Frederiksen.

Den polske statsminister Mateusz Morawiecki har i den seneste tid holdt møder med formanden for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen, den tyske kansler Olaf Scholz, den britiske premierminister Rishi Sunak, den italienske premierminister Giorgia Meloni, den svenske statsminister Ulf Kristersson, Kurdistans præsident Nechirvan Idris Barzani og borgmesteren i Kiev, Vitaly Klitschko.

Besøget afsluttes torsdag eftermiddag med et pressemøde i statsministeriet.

Støt polennu.dk og få mere viden

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk.
Du kan støtte os med et engangsbidrag på

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.