Milliarder af zloty til nye veje og trafiksikkerhed

  Polen har siden november 2007 igangsat byggerier af næste 1.800 km motorveje og andre statsveje overalt i landet. Foto: Martin Bager, polennu.dk


  WARSZAWA: Det polske ministerium for Infrastruktur vil igangsætte 500 km motorveje og omfartsveje næste år, og de polske veje bliver digitale.


  Det polske ministerium for Infrastruktur offentliggjorde i går planer for over 500 km motorveje og omfartsveje. Det er planen at der skal skrives kontrakter med entreprenører inden sommerferien 2010.

  Kraftig udbygning

  Ministeriet har siden november 2007 indgået kontrakter med entreprenører til bygning af 1.225 km statslige veje. Ministeren for infrastruktur, Cezary Grabarczyk, kunne på et pressemøde fastslå, at alle planer for nye veje nu er gennemført.

  Genstart af motorvej

  Den planlagte motorvej A2 mellem Warszawa og Lodz, som har været stoppet fordi der gik hårdknude i partnerskabet mellem de privat og offentlige partnere, sættes nu i gang igen som en statsvej.

  Milliarder på vej

  Ministeren sagde også, at den statsejede bank BGK har sikret næsten 5 milliarder zloty til byggerierne gennem udskrivning af obligationer.

  Digitale vejkort

  Som et led i moderniseringen af det polske vejnet og for øget trafiksikkerhed, har regeringen også besluttet at fremskynde de digitale signaler i Polen, så det kan indgå i en internet baseret løsning, der kan guide trafikanterne uden om ulykker, kødannelser m.v.

  EU og EM

  Polske ambassader har holdt møder med udenlandske entreprenører for at lokke dem til Polen for at bygge veje. Polakkerne har modtaget mange penge fra EU fonde til udbygning af infrastruktur, ligesom der i forbindelse med EM 2012 i fodbold i Polen, er igangsat en lang række byggerier.