Milliarder til tog mellem Lublin og Warszawa

tog_skinner_jernbane_polen_jens_moerch_polennu

Der investeres nu milliarder i at gøre jernbaneforbindelser og togstationerne bedre på strækningen mellem Warszawa og Lublin. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


WARSZAWA: Togstrækningen mellem Polens hovedstad og den tidligere regeringsby Lublin tilføres milliarder.


Polen giver sammen med EU 3 milliarder zloty til at modernisere jernbaneforbindelsen mellem den polske hovedstad Warszawa og den tidligere polske regeringsby, Lublin i det østlige Polen. Den samlede investering bliver på 4,2 milliarder zloty.

Forkortet rejsetid

Når arbejdet er afsluttet i 2020, vil hastigheden på strækningen kunne øges til 160 kilometer i timen. Det vil forkorte rejsetiden fra 2 timer og 15 minutter til 1 time og 30 minutter, oplyser ministeriet for infrastruktur.

Bedre forhold

Men det er ikke kun rejsetid der forbedres. Alle stationerne på strækningen moderniseres, der kommer bedre belysning og det bliver lettere at være handicappet på de moderniserede stationer.

Nye veje

Det er ikke kun på jernbanen, at der kommer mere fart på i det østlige Polen. For nylig blev der tilført en milliard til bygningen af nye veje i det østlige Polen, for at gøre infrastrukturen mere effektiv.

Fattigt område

De østlige regioner i Polen er de fattigste i Polen, hvor væksten ikke er slået igennem, og hvor arbejdsløsheden er højere end i resten af landet.