Mindeplade_for_Smolensk__(3)

WARSZAWA: Polens afdøde præsident Lech Kaczynski, hans hustru og medarbejdere i præsidentpaladset, der omkom i Smolensk, blev mindet ved en ceremoni i dag.En messingplade til minde om den afdøde polske præsident Lech Kaczynski, hans hustru Maria og elleve andre medarbejdede fra præsidentens kontor, blev i dag mindet i præsidentpaladset i Warszawa.

Præsident og efterladte

Ceremoniens vært var præsident Bronislaw Komorowski, der afslørende en mindeplade af messing med de 13 navne, hvorefter ærkebiskoppen i Warszawa, Kazimierz Nycz gennemførte en gudstjeneste.

Deltagerne i dagens ceremoni var familiemedlemmer og efterladte til medarbejderne i præsidentens kontor, der omkom 10. april i Smolensk. Efter familiernes ønske, var pressen ikke inviteret indenfor i dag.

Mindeplade i Krakow

På fredag er det fire måneder siden at præsidentens fly styrtede ned, og i den anledning bliver en messingtavle med samtlige 96 navne fra tragedien.
Ceremonien bliver gennemført i krypten i katedralen på Kongeslottet i Krakow, hvor præsidenten og hans hustru er begravet.