Mindeceremoni for tidligere præsident Lech Kaczynski

  Mindeplade_for_Smolensk__(3)

  Polens præsident Bronislaw Komorowski afslørede i dag en mindeplade for de medarbejdere i præsidentpaladset, der omkom ved flyulykken i Smolensk den 10. april 2010.


  WARSZAWA: Polens afdøde præsident Lech Kaczynski, hans hustru og medarbejdere i præsidentpaladset, der omkom i Smolensk, blev mindet ved en ceremoni i dag.


  En messingplade til minde om den afdøde polske præsident Lech Kaczynski, hans hustru Maria og elleve andre medarbejdede fra præsidentens kontor, blev i dag mindet i præsidentpaladset i Warszawa.

  Præsident og efterladte

  Ceremoniens vært var præsident Bronislaw Komorowski, der afslørende en mindeplade af messing med de 13 navne, hvorefter ærkebiskoppen i Warszawa, Kazimierz Nycz gennemførte en gudstjeneste.

  Deltagerne i dagens ceremoni var familiemedlemmer og efterladte til medarbejderne i præsidentens kontor, der omkom 10. april i Smolensk. Efter familiernes ønske, var pressen ikke inviteret indenfor i dag.

  Mindeplade i Krakow

  På fredag er det fire måneder siden at præsidentens fly styrtede ned, og i den anledning bliver en messingtavle med samtlige 96 navne fra tragedien.
  Ceremonien bliver gennemført i krypten i katedralen på Kongeslottet i Krakow, hvor præsidenten og hans hustru er begravet.