Minister forstår godt polsk ambassadørs bekymring

  soeren_pind-3840x3444-1000x897

  Søren Pind forstår godt den polske ambassadørs bekymring for uddannelserne i polsk sprog og kultur på København Universitet, men kan ikke pålægge universitet at udbyde en konkret uddannelse, skriver han i et svar til Henryka Moscicka-Dendys. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Uddannelsesminister Søren Pind forstår godt den polske ambassadørs bekymring for polsk sprog og kultur, men kan ikke gribe ind.


  Uddannelses og forskningsminister Søren Pind forstår godt den polske ambassadør Henryka Moscicka-Dendys bekymring for at polsk studierne i Danmark nedlægges, men han kan ikke – i henhold til den danske lovgivning – pålægge et universitet at udbyde en bestemt uddannelse.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Uddannelser i polsk på danske universiteter lukker

  Det skriver han i et svar til Polens ambassadør, der har henvendt sig til ministeren i et forsøg på at redde polsk studierne i Danmark.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Søren Pind ind i sagen om lukning af polsk studierne


  Brev fra ambassadør

  Polens ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys tog kontakt til København Universitet og den danske uddannelsesminister Søren Pind, da det kom frem at der var planen om at lukke helt ned for polsk undervisning på hovedstadens universitet. Siden har ledelsen prøvet på forskellige måde, at finde løsninger så polsk opretholdes på den ene eller anden måde. Søren Pind skriver også i brevet, at han ved at universitet forsøger at finde en løsning, så studierne kan reddes.

  SE BREVET
  polennu.dk: Søren Pinds svar til Polens ambassadør

  Stor samhandel

  Polen er en vigtig samarbejdspartner for Danmark og omvendt, og det skønnes at danske virksomheder beskæftiger henved 50.000 medarbejdere i Polen fordelt på cirka 500 danske virksomheder. Polen er Danmarks niende vigtigste eksportmarked, og et marked der fortsat er i vækst. Men også på en lang række andre områder indenfor f.eks. kultur, er der et stort samarbejde mellem danskere og polakker. På flere universiteter i Polen udbydes der uddannelser i dansk og skandinavisk.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Lektor: Polsk sprog og kultur er et studie for sig