Minister lover bredbånd til alle i Polen i 2020

  Maja_Giannoccaro_student_polen_pc_internethandel__polennu

  Samtlige polske husstande skal have adgang til bredbånd i 2020, lover viceminister. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk/MAJA G Foto & Video


  WARSZAWA: I disse dage får de sidste to regioner i Polen bredbånd, og vice-minister lover at alle polakker har adgang til hurtigt bredbånd i år 2020.


  Selv om der er hurtigt internet i de store byer i Polen, så ligger mange områder i Polen fortsat isoleret fra hurtig internet adgang, og visse steder er der ingen digital dækning.

  Bredbånd til alle i 2020

  Men det skal der nu laves om på ifølge den polske digitaliserings og administrations viceminister, Bogdan Dombrowski. Og det skal ske, så alle i Polen er sikret hurtig internetadgang via bredbånd inden år 2020 lover han.

  Sidste regioner dækket

  I de seneste dage er der lagt optiske fibernet i de to østlige polske regioner Podlaskie og Lubelskie, som er de sidste ud af Polens 16 regioner der manglede bredbåndsdækning. Men selv om alle regioner er dækket, er det ikke alle husstande der er dækket. Men det vil ministeren også lave om på, hvis at indlede den del af digitaliseringsplanen.

  Dække sorte huller

  – Ud fra beskrivelserne i vores handleplan Det Digitale Polen 2020 som vi har indledt, vil vi i tredje kvartal starte udbud på at dække de sidste digitale sorte huller i Polen, oplyser viceministeren. Til denne fase er der afsat 800 millioner zloty.

  10 milliarder zloty

  Ifølge den polske digitaliseringsplan skal alle borgere have internetadgang via bredbånd på mindst 30 MB/s i år 2020.

  De samlede omkostninger til digitaliseringen i Polen anslås at andrage cirka 10 milliarder zlo