Minister: Soldater sættes ind mod oversvømmelser

frygt for oversvømmelser i Polen
8.000 polske soldater sættes i beredskab, for at være til at modvirke skadeeffekter af frygtede oversvømmelser. Det store omskift i vejret frygtes at skabe problemer med isblokke og oversvømmelser. Foto: MON.

WARSZAWA: 8.000 polske soldater er klar til at træde til, hvis Polen rammes af oversvømmelser de kommende dage.


Oversvømmelser: En lang periode med sne og frost, og det igangværende vejrskifte, får myndighederne i Polen til at frygte for oversvømmelser i de kommende dage.

8.000 klar til oversvømmelser

Torsdag har den polske forsvarsminister, Mariusz Błaszczak lovet, at 8.000 polske soldater står klar til at hjælpe de lokale myndigheder. Hæren er klar til at træde til overalt i Polen lover ministeren, der blive bruge særlige både, helikoptere og bulldozere til at bekæmpe oversvømmelserne med.

Forberedt til oversvømmelser

Den polske hær og brandvæsen begyndte allerede i sidste uge, at styrke dæmninger i Wisla floden, af frygt for oversvømmelser. Det skete efter en ophobning af is ved byen Plock, der havde fået vandstanden Wisla til at stige. Byen ligger cirka 50 kilometer vest for Warszawa.

Polen er mange gange tidligere blevet ramt af voldsomme oversvømmelser. I 2010 var mange polske landområder oversvømmet.

EKSTERNT LINK: Følg vejret og varsler om vandstand (IMGW) 

oversvoemmelser_flood_polen_maj_2010_polennu
Oversvømmelser i Polen i 2010. Arkivfoto.

Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem efter nye EU regler, kræve en bekræftelse fra dig på SMS eller via NemID.