Museum i Warszawa blandt Europas bedste

Neon-museet i Warszawa anbefales af det britiske dagblad The Guardina. I 2017 besøgte en række danske journalister og fotografer museet, i forbindelse med åbningen af den første direkte lavprisfly fra Billund til Warszawa. Foto: Niels Husted.

WARSZAWA: Det britiske dagblad The Guardian skriver, at neon-museet i den polske hovedstad, er blandt Europas bedste museer.


Neon-museet i Warszawa-bydelen Praga på den østlige side af floden Wisla, er i det britiske dagblad The Guardian med på en liste over 12 museer der er blandt Europas bedste.

Avisen skriver: Mens iværksættere i vest under den Kolde Krig brugte neon til at lokke kunder til at købe øl, cigaretter, hamburgere og sex med, så brugte den polske stat neon til at få arbejderne til at glemme de triste gader. Oplev den varme glød af falsk propaganda i dette unikke museum i forstaden Praga.

Fra 2005

Neon-museet i Warszawa blev bygget i 2005, og der er kun ganske få museer af den slags i verden. Mange af skiltene, er designet af førende polske kunstnere. Læs mere om museet herunder. Det ligger i Soho Factory på Minska, og der er åbent alle dage undtagen onsdage.

LÆS MERE
Eksternt link: Neon museum