NATO har styrket forsvaret af Polen mod Rusland

  Anders_Fogh_Rasmussen_Radek_Sikorski_polennu

  Udenrigsminister Radek Sikorski tog imod den danske NATO-generalsekretær i Warszawa. Foto: NATO.


  WARSZAWA: Den danske NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, har været på to-dages arbejdsbesøg i Polen.


  NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen kom til Warszawa på to-dages arbejdsbesøg med løfter til Polen og andre allierede i kølvandet på krisen med Rusland om Ukraine.

  Største udfordring i en generation

  – Ruslands ulovlige og illegitime aggression mod Ukraine er den største udfordring for Europas sikkerhed i en generation. Så vi har med rette styrket forsvaret af vores allierede, herunder Polen, sagde NATO generalsekretæren ved ankomsten til Polen onsdag.

  Vil forsvare NATO-område

  – NATO største ansvar er at beskytte og forsvare vores befolkninger og vort territorium, sagde Anders Fogh Rasmussen ved arbejds-mødet med den polske udenrigsminister Radek Sikorski og forsvarsminister Tomasz Siemoniak.

  Optrapning fra Østersøen til Sortehavet

  De allierede har allerede indsat skibe og fly for at demonstrerer alliancens opmærksomhed på områderne fra Østersøen til Sortehavet, sagde Fogh, og at NATO var klar til at tage yderligere skridt, hvis Moskva fortsætter provokationerne.

  – Vi har sendt et klart signal til Rusland. Deres opførsel hører ikke hjemme i det 21. århundrede, og retorikken vækker minder om den Kolde Krig, sagde NATO-chefen.

  Præsident visit

  Torsdag havde Anders Fogh Rasmussen samtaler med den polske præsident Bronislaw Komorowski og statsminister Donald Tusk. Efter besøget i Polen rejste den danske generalsekretær til Tallinn i Estland, hvor NATO ambassadørerne holder møde.