16_er_doede_i_polen_efter_haard_frost_polennu

Hård frost i weekenden. IMGW oplyser, at der blev målt temperatur på minus 37,1 grader i Zakopane ved grænsen til Slovakiet. Arkivfoto.


ZAKOPANE: I de sydlige egne ved grænsen til Slovakiet er der målt nattemperaturer på 37 frostgrader. Og kulden bider sig fast.


Polen er ramt af en hård kulde. Klokken fire atten mellem lørdag og søndagen var gennemsnittemperaturen i Polen på minus 20 frostgrader, og polske IMGW oplyser, at der blev målt temperatur på minus 37,1 grader i Zakopane ved grænsen til Slovakiet. Natten mellem fredag og lørdag var de laveste temperaturer på minus 32,9 grader.

Ikke rekord

Men trods de lave minusgrader, er der ikke tale om nye rekorder. Den polske rekord i kuldegrader skulle efter vore research være fra den 11. januar 1940, hvor temperaturen blev målt til minus 41 grader i byen Siedlce, der ligger midt mellem Warszawa og Brest i Hviderusland. Det var på alle måder i kold tid i Polen dengang.

Verdensrekord

Den laveste temperatur der nogen siden er målt i verden var i 2010 fra en satellit over Antarktis, hvor der var 93 minusgrader.

SE VEJRET
polennu.dk: Aktuelt vejr i Polen