Ni ud af ti polakker mellem 18 og 40 år tror ikke på TVP

TVP
Polakkerne tror ikke på det de ser og hører TVP nyhederne, der ellers er landets største public service-tv-kanal. TVP’s redaktionelle linje bliver til i et samspil med regeringspartiets ledelse. TVP-direktøren sidder også formelt i partiets valgkampgruppen. Foto: TVP.

WARSZAWA: Næsten 90 procent af de unge polakker mellem 18 og 40 år, tror ikke på TVP nyheder, der er kontrolleret af regeringen.


Ni ud af ti polakker mellem 18 og 40 år har ikke tillid til TVP Nyhederne. Det viser en ny måling om polakkernes syn på den regeringskontrollerede tv-kanal (TVP – Telewizja Polska). Den har officiel status som public service-kanal. Og det må være nedslående læsning for tv-ledelsen. Det er de frie medier oko.press og TOK FM der står bag undersøgelsen.

(Artiklen fortsættes under)

Donald Tusk indleder retssag mod TVP for hetz

LINK: Donald Tusk indleder retssag mod TVP for hetz

Når det gælder troværdigheden af nyhederne på TVP mener, 87 procent af polakkerne mellem 18 og 40 år at man ikke kan stole på dem. For polakkerne generelt, er det 67 procent ikke tror på TVP. 50 procent svarede nej, 17 svarede slet ikke.

56 procent af de polakker der praktiserer religiøse gerninger 1-2 gange om måneden, tror heller ikke på at nyhederne på TVP er troværdige. Blandt regeringspartiet Lov og Retfærdigheds (PiS) vælgere, tror 68 procent dog på nyhederne på TVP. 23 procent af PiS-vælgerne gør ikke.

Undersøgelsen viser også, at jo bedre en polak er uddannet, jo mindre tror vedkommende på nyhederne på TVP.

LINK: TVP Nyhederne (kun polsk)


Støt polennu.dk – med lidt hver måned

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned

Støt polennu.dk og Polen i Danmark