Ny afstemning om lov der kan frigøre EU-milliarder

EU-milliarder
Polens parlaments overhus – senatet – har foretaget 14 ændringer i det forslag, som skal kunne frigøre EU-midler til Polen. Foto: Senatet.

WARSZAWA: Ny afstemning i parlament efter 14 ændringer i parlamentets overhus, om lov der kan frigøre EU-milliarder til Polen.


Polens parlament skal have en ny afstemning, om de ændringer af love der kan frigøre EU-milliarder til Polen. EU har blokeret for pengene til Polen, fordi Kaczynski-regeringen har gennemført ændringer der strider mod spillereglerne i EU. Det er disse love der nu forsøges tilpasset, så Polen igen kan få euro fra fælleskassen i Bruxelles.

14 ændringer for EU-milliarder

Forslaget blev fremsat i december, og vedtaget i januar. Nu har lovforslaget – som forfatningen foreskriver – været til behandling i parlamentets overhus – senatet. Her er der gennemført 14 ændringer, som 96 ud af 100 senatorer har tilsluttet sig.

Parlamentets underhus kan afvise ændringerne, men det kræver et absolut flertal. Regeringen er splittet i spørgsmålet, og forslaget gik kun gennem første behandlingen med stemmer fra oppositionen. Solidarna Polska, der er en del af regeringskoalitionen Forenet Højre, er imod ændringerne.

(Artiklen fortsættes under)

Ifølge senatet, var det første forslag ikke nok til at åbne for EU-milliarderne. Nu skal forslaget til afstemning i parlamentet. Hvis det bliver godkendt af et flertal der, skal det i sidste ende underskrives af præsident Andrzej Duda, for at have virkning. Han har tidligere udtrykt utilfredshed med det oprindelige forslag, som blev vedtaget af parlamentet.

Dramaet om de blokerede EU-milliarder til Polen fortsætter, selv om mange internationale medier tidligere har meddelt, at loven er vedtaget og gældende.

 

Støt polennu.dk og få mere viden

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder