Ny ballade med Kaczynski ved Smolensk markering

Smolensk Kaczynski
Smolensk markering. Den samlede top i det tidligere regeringsparti Lov og Retfærdig, var i formiddag med deres partiformand Jaroslaw Kaczynski foran Smolensk-monumentet, hvor de blev mødt af demonstranter. Foto: PiS.

WARSZAWA: Partiformand Jaroslaw Kaczynski i ny ballade ved Smolensk markering, en ulykke som han mener Donald Tusk og Putin står bag.


Siden den 10. april 2010, har der hver måned den 10. været en Smolensk markering i Warszawa med Jaroslaw Kaczynski i front.

Smolensk ulykken hvor præsident Lech Kaczynski og 95 andre polakker omkom, efter et hasarderet landingsforsøg i Smolensk på en nedlagt militære lufthavn i dårligt vejr. Flyvelederen frarådede landingsforsøg, men det blev trodset af piloten med fatale konsekvenser.

Smolensk markering med håndgemæng

I dag den 10. marts – var ingen undtagelse, men igen udviklede det sig til håndgemæng mellem den tidligere magtfulde mand i Polen, og fremmødte demonstranter.

Efter morgengudstjenesten i Warszawas præstekirke gik en række førende politikere fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) med Jarosław Kaczyński i spidsen til monumentet for hans afdøde bror. Herefter gik turen videre til ofrene for Smolensk flyulykken på Pilsudski-pladsen. Undervejs blev de mødt af demonstranter og bannere med teksten: Smolensk løgnen.

Jaroslaw Kaczynski rev et banner fra en af demonstranterne i raseri. Demonstranterne råbte ord som: tyve, slyngler, banditter, og hvor er vraget (vraget af præsidentflyet, som fortsat er i Rusland, red.)

(Fortsættes under)

Først en krans på Smolensk årsdag

Det er anden gang at Jarosław Kaczyński kommer i direkte håndgemæng i forbindelse med den månedlige Smolensk markering. De blev oprindeligt opfundet med et politisk krav om international undersøgelse af sagen. Det til trods for, at ulykken er fuldt ud opklaret.

Kaczynski mener nemlig, at der var en bombe ombord, som var anbragt af Vladimir Putin og daværende statsminister – og nuværende – Donald Tusk.

En særlig Smolensk kommission der blev oprettet af Jaroslaw Kaczynski, er blevet nedlagt af den nye koalitionsregering, der blev indsat 13. december. Den 10. april er det Smolensk årsdag – 14 år efter ulykken, der kunne være undgået.

LÆS ALT OM SMOLENSK ULYKKEN HER

Smolensk-ulykken TV2 News 10. april 2010 - Jens Mørch, polennu.dk

Smolensk markering eller ej

Uanset hvordan Jaroslaw Kaczynski opfører sig, så er polennu.dk verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.

Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

Kaczynski LGBT-ideologien