Ny besøgsrekord i berømt saltmine ved Krakow

  Wieliczka_saltminen_ved_Krakow_i_Polen_polennu

  Saltminen ved Krakow havde besøgsrekord sidste år, og den spændende mine er med på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Arkivfoto.


  KRAKOW: Den historiske Wieliczka saltmine i Polen kunne sidste år notere det største antal besøgende nogensinde.


  Den historiske saltmine Wieliczka i nærheden af Krakow trak næste 1,3 millioner besøgende sidste år. Og det er det højeste antal gæster nogensinde.

  Halvdelen fra udlandet

  Direktør for saltminen, Kajetan d’Obyrn, siger til det polske nyhedsbureau PAP, at udlændinge udgør halvdelen af de besøgende. Det er især grupper fra Storbritannien, Tyskland, Italien, Frankrig og Spanien der dominere. Sidste år havde minen besøg af gæster fra næsten 200 lande i verden.

  Dansk fremstød

  I efteråret var saltminen også på salgsfremstød i Danmark, for at få flere danskere til at besøge minen, som også er et eftertragtet kur- og wellness center. Mange danske rejsearrangører var mødt op.

  Fra 13. århundrede

  Wieliczka saltminen blev grundlagt i midten af det 13. århundrede, og åbnet for turister i slutningen af det 18. århundrede. Minen har en 2,5 kilometer lang underjordiske rute som gæsterne kan benyttet, og undervejs se 20 kamre med historiske statuer, et stort kapel og en underjordisk sø.

  Saltminen kom i 1978 med på UNESCO listen over verdens kulturarv.