Ny dansk bog om livet under kommunismen

  en_vinter

  Den nye bog: En vinterrejse med undertitlen: På højskole i Polen i 1967 og en fortælling om livet i en lille polsk landsby er skrevet i Horsens. PR-foto.


  HORSENS: En ny dansk bog fortæller om Polen under kommunismen anno 1967. Bogens forfatter har tidligere skrevet Turen går til Polen.


  Den danske forfatter Ilse Depka Carstens har skrevet en bog, der handler om hendes besøg på en polsk højskole i 1967. Forfatteren var udvekslingsstudent og boede i en polsk landsby.

  En vinterrejse

  Bogens titel er En vinterrejse og er på 132 sider. Med udgangspunkt i livet på en højskole og de mennesker, der satte deres præg på den, fortæller hun om i bogen om kommunistiske samfund med mangel på vare og med store rationeringer til følge.

  – De stolte polakker lod sig dog ikke kue, og deres fædrelandskærlighed, traditioner og kultur stak dybere end tidens omskiftelser, siger Ilse Depka Carstens til Horsens Folkeblad.

  Polen før og nu

  Hun sætter i bogen sine minder ind i en historisk sammenhæng, der trækker tråde op til nutiden. Det hele illustreret med hendes egne fotos fra opholdet dengang.
  Det kommunistiske mangel-samfund var ikke det eneste indtryk besøget i Polen, for Ilse Depka Carstens blev det også begyndelsen på en livslang kærlighed til Polen og polakkerne. Da hun kom tilbage til Danmark, begyndte hun at læse polsk på Københavns Universitet, og hun blev polsk gift.

  Carstens er også forfatteren bag de første tre udgaver af Politikens Turen går til Polen bøger.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Forlaget Polyglot