maja_giannoccaro_formand_dansk_polsk_film_uffe_pommergaard_nielsen

KØBENHAVN: En ny forening skal sikre og fremme dansk-polsk film-samarbejde.Dansk-polsk Film er en ny forening, der skal bygge bro mellem Danmark og Polen på film-området.

– Vi har arbejdet med tankerne siden november, og har haft sonderinger med førende danske og polske filmfolk, der støtter ideen, siger Maja Giannoccaro, der er den første formand for Dansk-polsk Film. Maja er også freelance fotograf og video-maker for blandt andet polennu.dk.

Storproducenter af film

– Polen og Danmark er blandt de lande i verden, der producere flest film. Og selv om filmfolk i Polen og Danmark allerede samarbejder, så er det få danskere der kender til de polske film, ligesom det er få polakker der kender til danske film, siger Maja Giannoccaro.- Og det vil vi lave om på, tilføjer den nye formand.

Danske og polske undertekster

Dansk-polsk Film vil også opfordre danske producenter til at forsyne nye film med polske undertekster, ligesom vi vil overbevise de polske producenter, om at gøre brug af danske undertekster, siger Maja Giannoccaro.

Bredt samarbejde

Dansk-polsk Film har foreløbig etableret samarbejde med Det polske Filminstitut, det danske Filminstitut, Gdynia Filmskole, Grand Teatret i København og Danmarks ambassade i Polen.

LÆS MERE
Facebook: Dansk-polsk Film

KONTAKT
E-mail: Dansk-polsk Film – info@danskpolskfilm.dk