Ny formand og nye visioner for polsk-dansk handelskammer

  egil_rindorf_polsk-dansk-handels-kammer_Jens_Mørch_polennu

  Egil Rindorf er valgt som ny formand for Polsk-Dansk Handelskammer. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Ny formand for Polsk-dansk Handelskammer vil øge dansk erhvervslivs fokus på Polen, som efter hans mening er et attraktivt, men overset nærmarked for danske virksomheder.


  Polsk-Dansk Handelskammer har valgt ny formand der vil gøre handelskammeret mere synligt og aktivt.

  Fra Nordea

  Egil Rindorf, 59 år, er valgt som ny formand for Polsk-Dansk Handelskammer (PDCC), der blev stiftet for et år siden. Egil Rindorf har en solid baggrund i den finansielle sektor og har senest haft ansvaret for Nordeas nordiske kunder i Polen. Egil Rindorf har arbejdet med Polen for Nordea siden 2001.

  Polen er et overset marked

  – Polen er et alt for overset marked for danske virksomheder, og vi har en tendens til kun at se Polen som et sted, hvor arbejdskraften er billig. Kun få er opmærksomme på, at den polske middelklasse allerede nu har større købekraft end den danske. Fremsynede danske virksomheder som Netto, Danfoss, Jysk, Flügger og andre har forstået det, men der er stadigvæk alt for mange, der kigger i alle mulige andre retninger, når de søger efter nye markeder, selvom Polen og Danmark har fælles grænse, siger Egil Rindorf.

  Erfaringer og events

  – Vi vil gerne være med til at få de danske virksomheder til at se mulighederne i Polen, og i handelskammeret er vi mange dansk-polske virksomheder, der udveksler erfaringer og relationer – blandt andet gennem en lang række events, siger Egil Rindorf, ny formand for Polsk-Dansk Handelskammer.

  Dansk-polske erfaringer

  Egil Rindorf bruger i dag sine mangeårige polsk-danske erfaringer til at rådgive virksomheder, regioner og organisationer i Danmark og Polen sideløbende med opgaverne i Polsk-Dansk Handelskammer. Egil Rindorf har været i bestyrelsen for PDCC siden starten i juni 2012, og han er en kendt ansigt i Warszawa og København som foredragsholder om finansielle forhold og om samhandel mellem Polen og Danmark.

  Egil Rindorf afløser handelskammerets første formand, Jens Christian Møller, der er direktør for den dansk-polske virksomhed, BIC, Herning.