Anne_Applebaum2
NEW YORK: Kogebog om det polske køkken får anmelderos i USA og England. Den amerikanske journalist, Anne Applebaum, har skrevet bogen.

Kogebogen “From a Polish Country House Kitchen” der udkom på engelsk i november 2012, har fået fine anmeldelser i bl.a. The Guardian og The New York Times. Bogen bryder stereotyperne om det polske køkken, lyder det samstemmende fra anmelderne.

Revolutionære ændringer

Anne Applebaum har skrevet en kogebog om det polske køkken baseret på grøntsager og let mad. Kogebogen samler opskrifter på specialiteter fra det traditionelle polske køkken, og mere moderne varianter af dem.

– Efter 1989 skete der revolutionære ændringer i Polen – ikke kun i politisk og økonomisk – men også på den måde polakkerne laver mad på, siger Applebaum til The New York Times.

En tjeneste for Polen

Anmelderne roser kogebogen, og sammenligner det polske køkken med køkkenet fra Provence. Bogen viser også, at polsk mad ikke kun er kedelige og fede retter.

– Applebaum har gjort Polen en stor tjeneste ved at vise, hvor mangeartet det polske køkken er, især fordi, vi slet ikke kender det, skriver The New York Times.

Anne Applebaum har fået Pulitzer-prisen, den fineste amerikanske journalistpris for sin bog: Gulag. Applebaum er gift med Polens udenrigsminister Radek Sikorski.