Ny lov gør det nemmere at skifte teleselskab i Polen

  Polske forbrugere får det nemmere ved at vælge det rigtige teleselskab. Fremover skal man kunne skifte selskab og få sit nummer med gratis med, og vel at mærke indenfor et døgn. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Nu er det gratis at få sit mobilnummer med fra et selskab til et andet i Polen – og det skal ske på en dag, står der i en ny lov, der trådte i kraft i går.


  En ny lov om telekommunikation i Polen, sikre nu de polske forbrugere lettere adgang til at skifte mellem mobilselskaberne. Loven slår fast, at kunder skal have overført deres nummer fra en teleudbyder til en anden helt gratis, og skiftet skal effektueres indenfor et døgn.

  To uger på faste numre

  Stationære telefonnumre vil også fremover skulle overføres gratis mellem selskaberne, men her er der tekniske hensyn, som giver udbyderne 14 dages til at gennemføre et skifte.

  Polens officielle kontor for tele-kommunikation (UKE) advarer teleselskaberne om, at der vanker store bøder, hvis ikke de lever op til kravene i den nye lov.

  En måned

  I sidste uge kostede det 50 zloty at få flyttet et telefonnummer, og undersøgelser viser at det i gennemsnit tog 28 dage.

  Alene det relativt høje gebyr har afholdte de polske forbrugere fra at skifte, trods tilbud om lavere priser fra en anden udbyder.

  Erhvervskunder jubler

  Lovændringen vil især være til gavn for erhvervskunder, der ikke tidligere har kunnet undvære telekommunikation i 28 dage.

  Nu er det fremover teleudbyderens opgave at gennemføre skiftet gratis og på bare en dag.