Ny måling giver størst opbakning til oppositionen

  Polsk_politi_på_razzia_i_påsken_policja

  Debat om nye fartfælder, får regeringens flertal til at vakle, mener regeringspartiets næstformand i parlamentet Grzegorz Schetyna. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Hvis der var valg i dag, ville Kaczynskis Lov og Retfærdighedsparti (PiS) være større end regeringspartiet, Borgernes Platform (PO).


  En ny måling fra Homo Homini Instituttet viser, at Lov og Retfærdighedspartiet ville få 30 procent af stemmerne hvis der var valg nu, og det er en procent mere end regeringspartiet Borgernes Platform, der blev størst ved valget i oktober 2011.

  Fartfælder får skylder

  Faldet i regeringens popularitet skyldes planerne om at indfører flere fart-foto-fælder i Polen, mener næstformand for Borgernes Platform i Sejmen.

  – Jeg tror, at den dårlige måling skyldes problemerne med fotofælder og [regeringens] nationale kampagne for at øge trafiksikkerheden i Polen, siger Grzegorz Schetyna til Radio Zet station.

  Europas farligste veje

  Regeringen har præsenteret en ny plan der skal reduceret antallet af trafikdræbte med 3.500 om året. De polske veje er de farligste i Europa, og regeringen vil opstille fotofælder ved de sorte pletter, hvor flest trafikanter mister livet.

  Fartbøder på finanslov

  Men oppositionen har en anden udlægning. PiS-partiet mener nemlig, at det er for at skrabe flere penge sammen til finansloven, og dermed tage endnu flere af polakkernes penge.

  Ifølge målingen vil Demokratiske Venstre Alliance (SLD) få 13 procent af stemmerne, mens den liberale Palikot bevægelse og det polske Bonde Folkeparti (PSL) vil få opbakning fra 7 procent af polakkerne.