Ny måling: Historisk opbakning til Donald Tusk

donald_tusk_sopot_2017
Donald Tusk har grund til at finde det store smil frem. I en ny måling er hans parti, Borgernes Platform (PO) foran Kaczynskis Forenet Højre (Lov og Retfærdighedspartiet – PiS). Det er ikke sket siden april 2015, så det er første gang siden Kaczynski kom til magten. Arkivfoto.

WARSZAWA: En ny måling giver for første gang siden 2015, Donald Tusk’s parti mere opbakning end Jaroslaw Kaczynskis regeringskoalition.


En ny måling, giver for første gang mere opbakning til Borgernes Platform og Donald Tusk, end der er til Forenet Højre, som ledes af partiformand for Lov og Retfærdighedspartiet, Jaroslaw Kaczynski.

Historisk måling

Det er første gang, siden april 2015, lige før Kaczynski kom til magten. I december 2020 stod de to blokke lige, ellers har det været Kaczynskis parti, der har været mest populært, siger direktør Urszula Krassowska fra Kantar Public til det uafhængige medie wp.pl.

Måling parlamentsvalg

Seneste Kantar Public-måling: Borgernes Platform blive det største parti med opbakning fra 27 procent af polakkerne, hvis der er valg på søndag. Det er en stigning på 4 procent i forhold til seneste måling. Regeringskoalitionen går 3 procent tilbage i forhold til seneste måling, og ender med en opbakning på 26 procent blandt polakkerne.

To partier der er i opposition til Kaczynski-regeringen, Polen 2050 (Szymon Holownia) og Venstre (Lewica) står begge til at få 8 procent af stemmerne, hvis der var valg søndag.

Det stærkt nationalistiske Konføderationen kommer over spærregrænse med 6 procent. Det polske bondeparti (PSL) lige netop får de 5 procent, der er spærregrænsen for partier. Ved fælleslister med flere partier, er spærregrænsen på 8 procent. Ingen af de øvrige opstillede, opnår de 5 procent.

Måling: 15 procent ved ikke

15 procent af polakkerne ved ikke hvem de vil stemme på, hvis der var parlamentsvalg søndag.

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.