Ny spidskandidat afløser fuld skandale-politiker

  Danuta_Huebner_vil_have_euro_i_Polen_fra_2015_0

  Danuta Huebner bliver regeringspartiets Borgernes Platform (PO) spidskandidat ved valget til Europa-parlamentet i maj. Huebner er tidligere EU-kommissær for regional udvikling. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Tidligere EU-kommissær Danuta Huebner bliver det førende regeringspartis spidskandidat til Europa-parlamentsvalget i maj.


  Den tidligere EU-kommissær Danuta Huebner bliver spidskandidat for det polske regeringsparti PO i Warszawa ved valget til Europa-parlamentet.

  Kandidaterne vælges først officielt 22. marts, men kilder i regeringspartiet Borgernes Platform (PO) har bekræftet over for det polske nyhedsbureau PAP, at Huebner bliver spidskandidat i Warszawa.

  Afløser Protasiewicz efter skandale

  PO’s tidligere gruppeformand i Europa-parlamentet Jacek Protasiewicz trak sig i sidste uge fra sin post, efter at have udløst en skandale i Frankfurt Lufthavn, hvor han var beruset og kom op at skændes med tyske toldbetjente og sagde blandt andet “Heil Hitler”.

  PO har derfor hurtigt måttet finde en ny spidskandidat til Europa-parlaments-valget i maj.

  Lang poltitisk karriere

  Danuta Huebner er en veteran i polsk politik. Hun har tidligere været medlem af Den Demokratiske Venstrealliance SLD og udfyldte før Polens optagelse i EU blandt andet posten som chef for komiteen for europæisk integration, direktør for præsidentens stab og viceudenrigsminister.

  Efter Polens optagelse i EU i 2004 blev hun udnævnt til Polens første EU-kommissær for regional udvikling.

  Huebner sidder i dag i Europa-parlamentet, hvor hun leder af udvalget for regional udvikling.

  Parlamentets største gruppe

  EU-parlamentarikerne fra de to polske regeringspartier PO og det polske Bondeparti (PSL) tilhører Europa-parlamentets største gruppe Det Europæiske Folkeparti EPP, som også de danske konservative sidder med i. EPP står til tilbagegang ved dette års valg til Europa-parlamentet, og gruppen risikerer at miste positionen som det største parti.