Nye polske lyntog har rundet en million passagerer

  Nyt_super_lyntog_polen_0

  Det nye lyntog der kører mellem den polske hovedstad og en række polske byer, har rundet en million passagerer siden de begyndte i december. Arkivfoto.


  WARSZAWA: De nye polske lyntog, Pendolino, har siden de begyndte at køre i december rundet en million passagerer.


  De Polske Statsbaner (PKP) har meddelt, at en million passagerer har kørt med det nye lyntog Pendolino, siden toget blev indsat i rutefart i december sidste år.

  Togene, der er en del af det polske PKP net, har givet togdriften et løft, siger direktøren for PKP Jakub Karnowski til Polsk Radio.

  – Jernbanen er tilbage, sagde Karnowski.

  Flere med tog

  – I april, bare fem måneder efter lanceringen af Pendolino, havde vi en fremgang i antallet af passagerer sammenlignet med sidste år på 23 procent, siger togchefen.

  Flere strækninger

  PKP Intercity kører iøjeblikket mellem den polske hovedstad Warszawa og til og fra byerne Gdynia, Katowice, Krakow og Wroclaw. PKP planlægger flere ruter.

  Hest kørt ned

  Selv om det var de en million passagerer som PKP-direktøren helst ville tale om, så blev der også talt om et af de nye supertogs møde med en hest på strækningen mellem Warszawa og Wroclaw søndag.

  Glemte hesten

  En mand havde tilsyneladende forsøgt at krydse skinnerne med sin hest, og da han så toget komme løb han væk og lod hesten blive stående. Hesten var dræbt på stedet.

  Ingen mennesker kom noget til, oplyser PKP og ulykken medførte forsinkelse på 90 minutter.