Nye polske varmerekorder på årets første dag

Varmerekorder
Der er sat nye varmerekorder i Polen på årets første dag, oplyser Polens Meteorologiske Institut (IMGW-PIB). Foto: Go To Warsaw.

WARSZAWA: Der er slået nye varmerekorder i Polen på årets først dag. En gennemsnits temperatur på 19 grader på årets første dag er ikke set tidligere.


Der er sat nye varmerekorder på årets første dag i Polen. Ikke tidligere er der i januar målt gennemsnits temperaturer på næsten 19 grader, noget der normalt betegnes som sommertemperatur. I Warszawa nåede gennemsnitstemperaturen på årets første dag, op på et niveau som ellers kun kendes fra sommerdage.

Varmerekorder efter kulderekorder

De høje varmegrader kommer efter en december, hvor temperaturen faldt til minus 18 grader, og forbundet med et af de største snefald i årtier.

En målestation i Okęcie-distriktet i Warszawa registrerede søndag en gennemsnits-temperatur på 18,9 grader. Den overstiger den hidtidige rekord for en januar-dag der var på 18,6 grader, som blev målt i Pszenno i 1999.

Polens Meteorologiske Institut (IMGW-PIB) oplyser, at temperaturen søndag var cirka 10 grader over gennemsnitstemperaturen for en januar dag.

(Artiklen fortsætter under)

Varmerekorder sidste år

Sidste sommer satte Slubice polsk varmerekord i juni med 38,3 grader, som er det højeste der er målt i Polen.

LINK: Polens Meteorologiske Institut (IMGW-PIB)

ADVARSEL: Snestorm og lavere temperaturer på vej

LINK: Snestorm og lavere temperaturer på vej