Nye regler for rejser ind og ud af Danmark

lot_chopin_lufthavn_warszawa_jens_moerch_polennu
Det bliver med stor sandsynlighed nemmere at rejse mellem Polen og Danmark fra den 27. juni, når de generelle danske vilkår bliver lempet. Også rejsevejledningen for danskere, vil formentlig tillade rejser til Polen fra samme dato. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Fra den 27. juni åbner Danmark grænserne yderligere og lemper rejsevejledningen for danskere der vil ud i verden. Alt tyder på, at Polen vil være omfattet af de nye lempelser.


Fra lørdag den 27. juni bliver det måske nemmere at rejse mellem Polen og Danmark. Torsdag meddelte den danske regering, at et særligt corona-system baseret på smittetal, skal afgøre hvilke lande de danske grænser er åbne for, og hvilke lande som danskere frit kan rejse til. Den 25. juni afgøres det hvilke lande, der er omfattet.

Åbner til de fleste EU-land

Alt tyder på at lempelserne kommer til at gælde Polen. Ud fra dagens kendte smittetal, vil grænserne blive delvist åbnet for borgere fra alle EU-lande, dog med undtagelse af folk fra Sverige (delvis) og Portugal.

Lempelserne betyder ikke, at grænserne er åbne som før corona-krisen. Men de nye regler gør det nemmere for f.eks. dansk-polske kærester og andre relationer at komme til Danmark. Det bliver også muligt at komme til Danmark som turist fra Polen, hvis man kan dokumentere mindst 6 dages overnatninger på hotel eller lignende.

SE REGLER FRA 27. JUNI HER

Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

– Jeg er glad for, at vi nu kan tage et væsentligt skridt mod normalisering og gøre det muligt for danskerne at rejse til flere lande i Europa. Vi står et væsentligt bedre sted i Danmark end vi havde turdet håbe på for bare kort tid siden. Derfor kan vi nu lempe rejsevejledningerne på en måde, som gør, at vi kan åbne op for det meste af Europa og gå fra orange til gul i rejsevejledningerne. Det gør vi på baggrund af en ny model, som er baseret på objektive sundhedsdata og som sikrer en automatik – også hvis det skulle blive nødvendigt at rulle tilbage igen pga. nye smittebølger. Det er afgørende, at vi ikke sætter vores store indsats mod COVID-19 over styr. Det skal være sikkert og forsvarligt at tage ud og rejse, og vi skal samtidig minimere risikoen for at smitte igen bliver taget med ind i Danmark. Idéen er, at danskerne skal kunne rejse – det skal COVID-19 ikke, siger udenrigsministeren.

Gældende regler

Indtil det bliver bekræftet af de danske myndigheder den 25. juni om Polen er omfattet af åbningerne, så er nedenstående regler fortsat gældende for rejsende fra Polen til Danmark frem til den 31. august: Polakker og danskere – og andre borgere fra EU-lande – kan rejse ind i Danmark fra Polen, hvis man enten:

  • Er bosat i Danmark
  • Skal på forretningsrejse
  • Skal studere
  • Skal besøg ægtefælle, samboende, forældre eller børn
  • Deltage i en begravelse

Et af ovenstående forhold skal være til stede, før indrejse fra Polen til Danmark er muligt. Læs mere om hvad der kræves herunder.

SE POLITIETS VEJLEDNING HER

Den danske lukning af grænserne til 31. august, har betydet at det nationale polske flyselskab LOT, har fravalgt Danmark på rutekortet, når selskabet genoptager flyvningerne 1. juli. Grafik: LOT.

Polen åben for danskere

Danskere kunne fra lørdag frit rejse til Polen, selv om den danske rejsevejledning anbefaler at danskere bliver hjemme indtil 31. august.

SE DEN DANSKE REJSEVEJLEDNING HER

Mere om rejser til Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.