Nye rejseregler mellem Polen og Danmark trådt i kraft

politi_danmark
Dansk politiet har udarbejdet en vejledning, gældende for rejse ind og ud af Danmark. Se link i artiklen, og kend alle reglerne, der er gældende fra lørdag. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Fra lørdag kan danskere ifølge rejsevejledningen komme til Polen, og polakker kan komme til Danmark hvis særlige betingelser er opfyldt.


Fredag ændrede Danmark rejsevejledningen, og danskere kunne atter fra lørdag rejse til Polen. De danske grænser åbnes også for polakker, men ikke som før. I lighed med andre EU-lande, skal polakker kunne fremvise en bestilling på mindst 6 dages overnatninger i Danmark, hvis de rejser til landet som turister.

SE REGLER FOR INDREJSE (link til politiet)

Hvis situationen forværres i Polen, kan grænserne bliver lukket igen. De danske myndigheder opgør hver torsdag fremover, corona-tallene for de enkelte lande. I øjeblikket er Polen ikke hårdt ramt af corona, sammenlignet med andre lande, og byen Gdansk er internationalt fremhævet som en af de mest corona-frie byer i Europa.

Der er dog fortsat mange flyforbindelser mellem Polen og Danmark der ikke er planlagt genoptaget, men foreløbig er der daglige afgange med SAS til Gdansk fra København.

REJSEVEJLEDNING FOR POLEN

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.