Nyt fald i arbejdsløsheden i Polen i september

  Arbejdsløsheden_stiger_i_Polen_Iben_Molgaard_Madsen_polennu

  Arbejdsløsheden er påny faldet i Polen, viser opgørelse fra september. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: Arbejdsløsheden faldt igen i september i Polen. Denne gang med 0,2 procent i forhold til august.


  Antallet af registrerede ledige faldt i september til 11,5 procent, oplyser Arbejdsministeriet i Polen. I august var tallet 11,7 procent.

  – I oktober forventes det, at den nedadgående tendens vil fortsætte. Ikke så kraftigt som i september, men vi kan forvente et fald på 0,1 procent, siger vice-arbejdsminister Jacek Mecina til Polsk Radio.

  12 procent

  Ministeren forventer, at arbejdsløshedstallet vil være på 12 procent ved udgangen af 2014.

  September var den ottende måned med et fald i arbejdsløsheden. Antallet af arbejdsløse faldt med 30.000 i september, og siden årsskiftet er der kommet 437.000 flere polakker i arbejde.

  Dobbelt glæde

  Det er det største fald siden finanskrisen begyndte, siger arbejdsminister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz. Det er især en god nyhed, fordi faldet i september ikke kan skyldes sæsonudsving.

  De polske arbejdsgivere slog 115.000 job op ved arbejdsformidlinger i Polen i september, og det er 57 procent flere end sidste år – og 23 procent i forhold til august i år.

  Bedste siden 2001

  Kosiniak-Kamysz siger også, at resultatet er det bedste siden Polen centralt begyndte at indsamle opgørelser over jobopslag i 2001.