Nyt gas-magasin skal sikre Polen mod gas-konflikt i vinter

  Store polske gas-reserver skal sikre, at det ikke bliver nødvendigt at rationere gassen til vinter, hvis Rusland lukker for gasforsyningen vestpå. Foto: PGNiG.


  WIERZCHOWICE: Nyt underjordisk gas-magasin skal sikre landets gas-forsyning, hvis Rusland vælger at lukke for gassen til vinter.


  Det underjordiske gas-magasin i Wierzchowice er netop blevet udvidet fra 575 millioner kubikmeter til 1,2 milliarder kubikmeter har entreprenøren PBG oplyst til dagbladet Gazeta Wyborcza. PBG står for udvidelsen af gas-magasinet for Polens største energiselskab PGNiG.

  Lager-kapaciteten udvidet

  Det betyder, at Polen nu har lager-kapacitet til en sjettedel af landets årlige forbrug af gas. Det er en tredjedel mere end for bare et år siden. I alt har Polen fra denne vinter lager-kapacitet til 2,4 milliarder kubikmeter gas.

  Sikkerhed ved konflikt

  De seneste år har konflikter mellem Hviderusland, Ukraine og Rusland betydet, at russerne flere gange har valgt at lukke for gas-forsyningen til nabo-landene og dermed også til Polen. Det har fået den polske regering til at rationere gas-forsyningen til industrien i Polen for at sikre forsyningen til husholdningerne.

  To år forsinket

  Udvidelsen af gas-magasinet er blevet to år forsinket undervejs i byggeriet, der har kostet over en milliard zloty (1,78 milliarder DKK). Det er planen, at PGNiG vil udvide Polens gas-lagre med yderligere 1,6 milliarder kubikmeter de kommende år frem mod år 2023.