Nyt Kaczynski angreb: I er kriminelle alle sammen

Mens den polske ledelse og præsident holder vejret midt i de mest omfattende protester i Polen i årtier, så er partiformand Jaroslaw Kaczynski ude med nye beskyldninger og opfordring til vold. Foto: Piotr Lupinski, LAPP PRESS PHOTO.

WARSZAWA: Konflikten i Polen optrappes. Kaczynski kalder medlemmer af oppositionen for kriminelle, og har igen opfordret nationalister til at forsvare landet og kirken.


Polens vicestatsminister, og formand for regeringspartiet Jaroslaw Kaczynski, har kastet mere benzin på bålet i konflikten med de polske kvinder. Det skete igen onsdag.

Kaczynski: I er kriminelle

I et hysterisk kontroltab sagde Kaczynski, at oppositionen og demonstranterne er en flok kriminelle, der blot vil ødelægge Polen. Han opfordrer nationalistiske gruppering til at forsvare kirken og gå i krig med de ”venstre-orienterede facister” som skaber uro i Polen.

jaroslaw_kaczynski_polen_polennu
Jaroslaw Kaczynski i et tidligere kontroltab, hvor han gav oppositionen skylden for at hans bror var død i Smolensk. Arkivfoto.

Nationalister angreb demonstranter

Og opfordringen har virket. 40 medlemmer af den fascistiske og nationalistiske gruppering, ONR, gik til angreb på demonstranterne i Wroclaw onsdag aften.

ONR har nu meddelt, at de vil gå aktivt ind i kampen til forsvar for Polen og polske værdier, foreløbig ved at bevogte landets kirker, som også har været udsat for protester på grund af de nye abort-regler.

Onsdag var polakker i hundredetusindvis på gaderne overalt i landet. Mere end syv ud af ti polakker mener ikke, at abort-reglerne skal ændres.

Se stemningsbilleder fra onsdag aften fra flere polske byer herunder.

Wrzeszcz – en forstad til Gdansk onsdag aften den 28. oktober 2020.
Szczecin onsdag aften den 28. oktober 2020.
Krakow onsdag aften den 28. oktober 2020.
Poznan onsdag aften den 28. oktober 2020.

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.